autosacrificarea

De ce Autosacrificarea nu Este o Soluție Pentru Tine?

„Dragostea este expresia stimei tale față de tine și a celor mai importante valori ale vieții tale. Nu poți iubi pe cineva care nu împărtășește aceleași valori ca ale tale. Dacă într-adevăr iubești pe cineva, înseamnă că acel cineva aduce cu adevărat bucurie în viața ta”

                                                  (Randy Gage)

În tot timpul pe care l-am trăit până acum am văzut multe metode prin care oamenii își exprimă iubirea față de cei din jur.

Am crescut cu idei oarecum eronate despre cum să îți manifești iubirea față de cei apropiați.

 • Mi s-a implantat de mică ideea că iubirea este obligația celui de alături să ți-o ofere. Am învățat de mică că toți cei ce se numesc „rude de sânge” îți sunt datori cu iubire.
 • Am învățat că tatăl meu este un om „rău” pentru că nu a știut să iubească femeia de lângă el și copiii pe care aceasta i i-a dăruit.
 • Am învățat că iubirea înseamnă suferință și că acestea două sunt nedespărțite asemenea degetelor unei mâini.
 • Am învățat că a te sacrifica pe tine pentru ca o relație să meargă e cea mai înaltă formă și dovadă a iubirii.

Cu aceste credințe am plecat eu în lume. Și ghici ce a urmat? Da, în toate relațiile mele am căutat suferința.

Eu nu puteam accepta o relație caldă, fără „artificii”, pentru că modelul meu familial însemna suferință, auto-sacrificare și luptă pentru putere.

Subconștientul meu nu făcea decât îndreptățească credințele despre iubire implantate în el de-a lungul anilor.

Mie nimeni nu mi-a spus la acel moment că:

„Frumusețea iubirii constă în faptul că în iubire nu poate exista suferință”

(Pera Novacovici)

Am aflat acest lucru mult mai târziu, după ce mi-am lăsat credințele subconștiente ale copilăriei mele să îmi guverneze existența.

Am înțeles, într-un târziu că a te sacrifica pe tine pentru relația care nu mai merge este cea mai PROASTĂ ALEGERE pe care o poți face în viața ta. Și îndată îți explic de ce.

 • Pentru că iubirea nu înseamnă sacrificiu de tine. Nu ți se înalță statui dacă te sacrifici pe tine și valorile tale de viață pentru a trăi conform valorilor altuia.
 • Pentru că auto-sacrificare nu este o dovadă de iubire a aproapelui, ci o dovadă de lipsă de iubire a propriei persoane.
 • Pentru că nimeni nu are nevoie ca tu să te sacrifici. Nimeni nu își dorește un om nefericit alături de el.

Tu ți-ai dori să ai un om nefericit alături de tine? Ți-ai dori să trăiești alături de cineva care îți satisface ție toate necesitățile, cu prețul necesităților sale?

Eu nu aș accepta niciodată să trăiesc cu vina acestui lucru.

Acum te întreb: ce mesaje îi transmiți zilnic creierului tău, creat pentru a te ajuta pe tine, când îți repeți neîncetat că iubirea înseamnă sacrificiu și trăirea unei vieți străine?

Cu ce îți alimentezi tu creierul?

Încă mă mir cum toți ne dorim o viață fericită, ne vedem oameni realizați (în accepțiunea noțiunii fericirii fiecăruia dintre noi) și ne supărăm pe viață că nu ne oferă aceste șanse.

Dar cum îți poate oferi viața șanse la fericire, dacă tu îți creezi, cu propriile forțe, șansele la nefericire?

Cum te poți numi un om persistent dacă:

 • Nu ai visuri mărețe și nu lupți pentru ele?
 • Îți dăruiești viața, principiile și valorile tale celui de alături?
 • Te auto-sacrifici pentru fericirea altcuiva, cu prețul fericirii tale?

Te întreb încă o dată: Cine are nevoie alături de el un om nefericit?

„Auto-sabotajul, spunea Anthony Fernando, nu apare pentru că tu ești o persoană slabă, ci pentru că visul tău este slab”

Într-adevăr, când ai un vis măreț, toate celelalte joacă un rol secundar.

Când visul tău este să cucerești lumea prin ceea ce ești și faci, totul este pe locul secund.

Ți-am mai spus în articolele mele că pentru a dărui cuiva trebuie să te umpli pe tine mai întâi, niciodată nu ai să poți dărui din ceea ce nu ai. Învață că ești un egoist înainte de a fi un salvator.

Da, am zis bine – egoist – pentru că acesta este cel mai frumos cuvânt.

Am văzut oameni săraci care spunea că „Eu din puținul meu dăruiesc celor din jur”. Eu nu am înțeles niciodată principiul conform căruia a dărui din ceea ce nu ai este un act de caritate sau o dovadă de eroism.

Eu nu am înțeles de ce oamenii trebuie să se sacrifice pe el pentru a se face „buni” în fața celorlalți.

Nimeni nu are nevoie de eroi falși. Dacă dăruiești, fă-o din prea-plinul tău, nu din lipsa ta. E ca și cum te-ai lăsa pe tine să mori de foame și i-ai da ultima bucățică, de pâine pe care o ai în casă, vecinului tău.

E ca și cum ai umbla tu dezbrăcat pentru că i-ai dăruit unica haină pe care o aveai celui de alături. Cum poți numi acesta act de binefacere?

Cum poți spune că te iubești pe tine?

Oare ai fost creat să îți bați joc de tine? Acum imaginează-ți altă scenă: ai tot ce îți dorești și dăruiești oamenilor din ceea ce ai, nu din ceea ce nu ai.

Oare nu ești mai mulțumit de tine acum? Oare asta nu te face mai fericit?

„Oamenii care au stare materială sunt zgârciți, vor să aibă din ce în ce mai mult și nu se mai satură” etc., din păcate astea sunt credințele celor din jurul nostru. Serios?

Eu am văzut mai mulți oameni bogați care au și dăruiesc, decât oameni săraci care nu au și își permit să dăruiască. Dar așa e lumea în care trăim, strigă tare că strugurii sunt acri doar pentru că ei nu ajung la acești struguri.

Eu sunt sigură că fiecare om când are îndeajuns, nu doar că își dorește să dăruiască mai departe, ci simte nevoia chiar de a o face. Și atunci de ce să nu îi bucuri și pe cei din jurul tău dacă nevoile tale sunt satisfăcute și ai posibilitatea să dăruiești și altora?

Dar dacă tu dăruiești din ceea ce nu ai, ce ai putea dărui celor din jurul tău? Un bolnav nu poate duce lecții despre sănătate, iar un om care are necesitățile nesatisfăcute nu poate satisface necesitățile altor oameni. Înțelegi ce spun?

Nu vei fi niciodată un erou dacă vei dărui din ceea ce ție nu-ți ajunge.

Dar de ce se întâmplă acest lucru? Oamenii de succes explică acest lucru prin faptul că nu acceptăm ideea că merităm să fim prosperi, ne amăgim mintea cu scuze de genul: „E mai bine să fii sărac și cinstit decât bogat și să minți lumea”.

Dar oare toți oamenii bogați îi mint pe cei din jur? Poate mai degrabă ne mințim noi, nu?

Dacă refuzi să accepți ceea ce meriți, ai ceea ce ai!

„Ciudată e viața, zicea W. Somerset Maugham, dacă refuzi să accepți altceva decât ceea ce e mai bun, foarte des îl obții”

Eu ani și ani am refuzat să cred că sunt demnă de a avea mereu cele patru rezervoare pline, eu ani și ani am trăit o viață mediocră, pentru că nu mi-am permis nici măcar să visez că merit mai mult decât aveam.

Și hai să îți spun ceva: într-adevăr meritam ce aveam.

Și nu sunt rea, doar că într-adevăr avem ce avem la fiecare etapă a vieții conform nivelului nostru de inteligență emoțională din acel moment.

Dacă trăiești în mediocritate, pierzând 6 ore pe zi în fața TV-ului, cum vrei să ai o viață fantastică?

Dacă timpul liber ți-l petreci pe emisiuni de scandal și cancan cum vrei să ajungi să îți îndeplinești visurile mărețe?

Visurile nu apar, ele se creează.

Acum, când știu cum să îmi organizez cel mai bine zilele astfel încât să fiu cât mai eficientă cu putință, nu mai am senzația că ziua e atât de scurtă.

Mă uit în urmă și mă gândesc cât de neeficientă eram în universitate, când jumătate de zi o pierdeam pe ore care nu mă ridicau deloc pe scara succesului și cealaltă jumătate o petreceam doar pe distracții.

Ce fel de viață uimitoare îmi mai puteam dori eu la acel moment?

Acum te rog pe tine să te detașezi puțin de corpul tău și să te privești dintr-o parte: cum arată viața ta? Cât de eficient ești? Câte cărămizi pui pe zi pentru a-ți realiza visul unei vieți frumoase?

Zilele astea am avut un electrician la lucru în casă și stând la masă la ora prânzului acesta mi-a povestit o mică istorioară din tinerețea lui.

Cică la un proiect de construcție la care lucra era un bărbat care nu avea nimic în viață, dar muncea cu mare ardoare pentru a câștiga niște bani să se întrețină și să se poată hrăni.

Acest om ruga angajatorul în fiecare zi să îi scadă din banii pe care trebuia să i se plătească și să îl lase să ia o cărămidă acasă.

Angajatorul a fost de acord. Toți din jur rădeau de el, făceau haz de inițiativa lui și îl batjocoreau spunând că are nevoie de două vieți să își construiască o casă din cărămizile pe care le lua zilnic, dar omul niciodată nu le asculta insultele și continua să facă acest lucru zilnic.

Peste câțiva ani, în timp ce ceilalți își trăiau viețile fără nicio schimbare majoră, omul nostru și-a construit o casă de toată frumusețea, iar cei din jurul lor au rămas muți, pur și simplu.

E o poveste de viață reală. Extraordinar, m-am gândit, îmi asociez viața mea cu viața acestui om, care în fiecare zi, pune câte o cărămidă pentru a-și construi o casă calitativă, în care să trăiască cu drag.

Sper să te inspire și pe tine această povestioară, simplă, dar adevărată, pentru că eu cred că TU poți mai mult, și ți-o spun EU acum, omul care cu doi ani în urmă se simțea nedemnă de fericire.

Ți-o spun eu, omul care acum doi ani nu făcea decât să admire succesul altora și să creadă că el nu e demn de a-l obține.

Acum știu că pot mai mult și că visurile mele sunt pe picioare, pentru că temelia lor este pusă în fiecare zi cu mare grijă și perseverență.

Sunt un om ca tine, care își dorește să ajungă la cea mai înaltă treaptă a sinelui său, care crede că este mai mult decât ambalajul lui.

Tu ce crezi despre tine?

Ce faci în fiecare zi pentru a trăi fericirea și prosperitatea?

Pe final de articol, îmi doresc foarte mult să cred că ceea ce am scris te-a inspirat și acum ești cu un pix și o foaie în față punându-ți pe hârtie planurile tale de viitor și pașii de acțiune pentru a ajunge la ele.

Vreau să cred că și tu, asemenea mie, pui în fiecare zi o cărămidă la casa ta, pe care îți dorești să o construiești.

Îți doresc să îți păstrezi vie mereu perseverența și ambiția, pentru că eu știu că și eu și tu suntem mai mult decât ceea ce credem despre noi!

Descarcă gratuit

ebook-ul "O călătorie în trei"

 

Să alegi doar cu inima, nu este suficient.
 
Să alegi doar cu mintea – nici atât.

Și asta pentru că fiecare dintre acestea,

alese separat, ne pot distruge.
 
O călătorie în trei - Tu, Mintea și Inima ta -

asta este cea mai importantă călătorie

pe care ființa umană o are de făcut.
 
Introdu mai jos adresa ta de email

și haide să începem acest drum împreună.
Prenume
Email

43 comments on “De ce Autosacrificarea nu Este o Soluție Pentru Tine?Add yours →

 1. I have been visiting various blogs for my dissertation research. I have found your blog to be quite useful. Keep updating your blog with valuable information; Regards.

 2. This is really interesting, You;re a very skilled blogger. I;ve joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your website in my social networks!

 3. Better blog;Some habits are good for you and others are not. The same is true for your blog. Some of your blogging habits, meaning those things you do repeatedly, are good for you and your blog;s growth and improvement while others are distractions that stop you…

 4. I just want to mention I am just very new to weblog and seriously loved you;re web blog. Likely I want to bookmark your blog post . You surely come with fabulous article content. Regards for revealing your webpage.

 5. I seriously wanted to take note of an easy note in order to give thanks you it really is outstanding concepts you might be offering on this web site. My rather long internet lookup has been honored with good tips to exchange with my friends. I;d personally repeat that many individuals readers are actually undoubtedly fortunate to stay in a fantastic community because of so many special professionals with great ideas. I feel quite pleased to can see the webpage and appearance toward really more awesome times reading here. Thanks once more for a lot of things.

 6. Im polish, and Indonesian, but you seem very exotic! It;s always an inspiration when someone can come to gripes with their cultures and find ways to appreciate and seek nothing but being a complete person. I wish you luck in completing your goals, your story gives me and hopefully others a lot to think about..

 7. Hey I discovered your site by mistake when i was searching AOL for this subject, I need to point out your page is absolutely helpful I also like the theme, its good!

 8. Man I love this article and it was so informational and I am gonna save it. One thing to say the Superb analysis this article has is greatly remarkable.Who goes that extra mile these days? Well Done! Just one more suggestion you caninstall a Translator for your Worldwide Readers Amazingg skills! Keep it up man, you rock!

 9. I always feel so inadequate when I read your posts. You do sound so knowledgeable and I understand where that blogger friend was saying. Your bucket is filled with wisdom:) I;m grateful always for your words. And a little PS that I know probably a zillion people have already told you; my mom had to have a port put in too, and it was so easy she said:)

 10. Keep up the fantastic work, I read few articles on this website and I believe that your web blog is really interesting and has got circles of superb information.

 11. Thanks for including us in your special day! I pray that the closeness and love you share together will last a lifetime!! All our love,The Peters family

 12. Hi there to you, I received your article via my buddy and she is true, your write-up is very fascinating and I was touch by each phrase you choose particularly on how you engage them.

 13. You can find internet pages what is the best you may say, evil. There are actually pages on what you could state: fine. But plentiful, it is possible to claim: outstanding, fantastic, great! You were forced to commit considerable time at this, but since I see rewarding to.

 14. I like to read information that makes me think. The information you have written in this article is interesting and it has truly given me reason to ponder. That’s one thing I like about it.

 15. Generally I don’t learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.

 16. I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really irritating. A good web site with exciting content, that is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 17. July 25, Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply excellent and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 18. I just want to say I am beginner to blogging and site-building and certainly savored this web blog. Almost certainly Im planning to bookmark your blog post . You absolutely come with exceptional stories. Thanks for sharing your website.

 19. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 20. Hello there, I found your website by means of Google whilst looking for a comparable subject, your web site got here up, it seems good. I;ve bookmarked it in my google bookmarks.

 21. Aw, this was a really nice post. In thought I would like to write like this taking time and precise effort to make a very good article is very rare¦

 22. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful; it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

 23. Your article is written with extreme clarity and is informative. I might never have thought of this information in this way without your input. You;ve given me much to consider with your original subject matter.

 24. Nearly all of whatever you say is astonishingly legitimate and that makes me ponder why I hadn;t looked at this in this light before. This particular article truly did turn the light on for me personally as far as this specific subject goes.Nicely done.

 25. Excellent post. I was checking constantly this blog and I;m impressed! Extremely helpful info specially the last part I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *