„Relațiile nu funcționează din două motive: ești cu persoana potrivită, dar nu știi să faci dragostea să funcționeze sau nu ești cu persoana potrivită”

                                     (Barbara de Angelis)

În ultima perioadă am avut tot mai multe conexiuni cu femei puternice și demne de admirat, care mi-au spus că întâmpină dificultăți în a-și găsi un partener pentru că „bărbaților le e frică de femei puternice și inteligente”.

M-am tot gândit de ce le-ar fi frică bărbaților de femei puternice?

Oare nu acesta e visul oricărui om inteligent: să fie implicat într-un cuplu format din doi oameni puternici și independenți? Ei bine, spre regretul meu, răspunsul e NU.

Există bărbați care nu-și doresc femei puternice și independente lângă ei, precum există și astfel de femei. De ce, te întrebi? Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de complex.

Deși îmi doresc să cred că lumea în care trăim s-a schimbat și oarecum am evoluat de la perioada în care femeia era considerată doar sclava bărbatului ei sau gospodina întreținută de soț, mai văd și astăzi, din păcate, modele de astfel de familii.

E trist, pentru că de curând mi-am dat seama că și astăzi se mai practică tehnici răsuflate precum aducerea pe lume a unui copil pentru „siguranța zilei de mâine” oferită de un bărbat bogat.

Nu am să te mint, pe mine mă înspăimântă aceste lucruri.

Dar totuși de ce unora bărbați le e frică de femei puternice? Ei bine, am să încep cu ceea ce e mai important. Nici un om puternic nu evită oamenii puternici!

Dacă ești o femeie puternică, împlinită profesional și fericită cu tine însăți, atunci cu siguranță, bărbații slabi nu au ce căuta în preajma ta. Dar, inconștient, poți fi și tu cea care îți dorești un bărbat slab în preajma ta. Te-ai gândit la acest lucru?

Eu am fost martora multor cazuri de acest gen.

Femeia puternică, frumoasă și inteligentă, care se învârtea în cercuri de bărbați slabi, la un nivel evident mult mai jos ca al ei.

Există un paradox excepțional aici: un bărbat aparent puternic, în căutarea unei femei slabe, este de fapt cel mai slab bărbat pe care l-ai întâlnit vreodată. Și nu spun acest lucru pentru a jigni.

De ce consider astfel? Îți explic: să fii un om puternic nu înseamnă doar să ai bani și să fii realizat profesional, ci include, pe lângă acest lucru, inteligență emoțională la nivel avansat.

A avea inteligență emoțională înseamnă a nu-ți dori inconștient să domini pe cineva pentru a simți puterea ce curge prin venele tale. 🙂 Pentru că, puternic fiind, nu ai nevoie să fii stăpânul nimănui pentru a-ți exercita puterea, deoarece puterea există în tine și tu o simți prin toții porii tăi.

Deci, un bărbat puternic nu va fi niciodată în căutarea unei femei slabe, care nu are alte așteptări de la viață decât să fie întreținută și „rezolvată” de un bărbat.

Dar de ce oare o femeie puternică ar fi în căutarea unui bărbat mai slab ca ea, ai să mă întrebi? Păi bine, deși pare straniu, acest lucru este din ce în ce mai vizibil în societatea de azi.

Nu am de ce critica acest comportament, și eu am avut această tendință când am ajuns în cealaltă extremă a evoluției mele.

De la o femeie slabă și dependentă am demarat în scurt timp la o femeie rece, independentă și sarcastică.

Atunci am avut tendința de a-mi căuta un bărbat slab lângă mine pentru a-mi dovedi mie cât de puternică pot fi eu alături de el. Sunt sigură că înțelegi ce spun.

Sunt sigură că știi că lipsa de încredere în sine e cea care ne duce pe cele mai necunoscute căi deseori.

Încă o dată repet: a fi puternic nu înseamnă doar a-ți atinge scopurile profesionale pe care ți le-ai propus, ci implică bucuria de a fi împăcat cu tine în interiorul tău.

Ai văzut oameni extrem de bogați, cu cariere de succes, dar nefericiți? Ai auzit de oameni admirați de o lume întreagă care s-au sinucis? Da, asta înseamnă a fi puternic aparent în exterior și a fi slab în interior.

Te-am pus pe gânduri? Și eu am rămas la fel după ani buni când am început procesul descoperirii mele. Eu am descoperit o mulțime de lucruri despre mine din relațiile mele anterioare.

Am descoperit că am căutat mereu în partenerii mei acele calități care-mi lipseau mie.

Am descoperit că orice relație anterioară a mea a fost reflectarea în oglindă a omului care eram la acea la perioadă.

Când m-am considerat mai puternică ca niciodată, m-am implicat într-o relație care de fapt îmi dovedea cât de slabă sunt.

  • Am fost întreținută și am întreținut, la rândul meu, în relații.
  • Am fost dependentă emoțional și am făcut ca alții să fie dependenți de mine, și culmea e că simțeam puterea mea până în vârful degetelor când știam că cineva depinde de mine din orice punct de vedere.

Dacă eram un om puternic atunci? Nu, în ciuda faptului că îmi doream să cred astfel.

„Un papagal închis într-o cușcă, spune excepționalul Daniel Zărnescu, percepe cușca drept libertate și libertatea drept condamnarea la moarte. Dacă îi vei da drumul din cușcă, el va zbura disperat în jurul ei, căutând să intre la loc”

Noi asta facem, luptăm din răsputeri să ieșim din cușcă și când simțim că suntem pe cale de a ne lua zborul, ne speriem atât de mult încât căutam ca disperații să intrăm înapoi.

Să fii puternic nu e ușor. E al naibii de greu să fii diferit de ceilalți, care, bătându-se cu pumnii în piept că pot face față la orice, se târăsc în genunchi în fața celor care le-ar putea dărui puțină admirație pentru puterea lor.

Dar e mult mai ușor decât să trăiești la mila altuia, cerșind zilnic iubire și bani pentru a-ți cumpăra lenjerie intimă.

Ți se pare amuzant? Mie îmi dau lacrimile, pentru că am trăit această stare.

Dacă îți dorești să rămâi puternic sau să fii slab, e mereu alegerea ta. Te preîntâmpin, drumul pe care îl alegi azi e reflecția rezultatelor ce le vei avea mâine.

Nimeni nu te obligă să rămâi puternic 24 din 24, ai dreptul la momente de slăbiciune alături de un om drag, care te acceptă în totalitate așa cum ești.

Dar întotdeauna spun că momentele de slăbiciune nu trebuie să fie decât o dovadă pentru tine că e mai ușor să fii puternic și să înfrunți decât slab și să speri.

Speranța nu e o strategie pentru existența ta. Strategia cea mai bună se află în mâinile tale, iar tu o cunoști cel mai bine.

Pe final de articol vreau să îți amintesc că oamenii puternici nu se înconjoară de oameni slabi, decât dacă au nevoia subconștientă să simtă puterea lor, dovedindu-și astfel că „au ajuns departe”.

Nu asta e metoda de a simți puterea, a te iubi, accepta și a fi mândru de tine în interior – asta e tehnica ce funcționează cu adevărat.

Să știi că tot ce ai acumulat pentru tine de-a lungul vieții e util și celor din jurul tău e cea mai înălțătoare cale de a te simți puternic.

„Viața ta nu se referă doar la tine, spune Th. Eker, în cartea sa „Secretele unei minți de milionar”, viața se referă și la contribuția ta pentru alții, la misiunea ta și rostul tău pe acest pământ, la piesa de puzzle pe care tu trebuie să o adaugi la lumea în care trăiești”

Vrei să te simți cu adevărat puternic? Dăruiește vieții tot ce ai mai bun în tine. Dăruiește oamenilor căldură, valoare și dragoste.

Trezește-te dimineața pentru a face un suflet să răsufle mai ușor pentru că tu te-ai născut pe această lume și înconjoară-te cu oameni puternici, pentru a crește mai sus decât ești acum, nu doar financiar ci și emoțional.

Relații de cuplu înseamnă evoluție în doi, dacă parteneri implicați sunt pe scări diferite ale evoluției, va exista mereu o discrepanță între ei.

Pentru a crește ai nevoie de oameni care să își dorească același lucru, cu alte cuvinte ai nevoie de oameni puternici, așa cum ești tu!

 

Te îmbrățișez cu drag, om puternic și frumos! 🙂

Eugenia.

Leave a comment