puterea-prezentului-ghid-de-dezvoltare-spirituala-editia-a-v-a_1_fullsize_260

. . .

De prea multe ori trăim în mintea noastră trecutul și uităm prezentul.

De prea multe ori trăim în mintea noastră viitorul și uităm de clipa de acum.

Cine suntem, încotro ne îndreptăm și de ce ne aflăm aici?

Răspunsurile la aceste întrebări le-am aflat din cartea lui Eckhart Tolle „Puterea prezentului”.

M-am imaginat întotdeauna pe mine ca pe un om mereu în călătoria descoperirii de sine. Am știut multe lucruri despre mine până a citi cartea lui Eckhart Tolle, dar, cu certitudine, nu suficiente. De la omul cu un nivel spiritual foarte înalt Tolle am învățat:

  • Să accept trecutul ca pe o parte din mine, să-mi creez viitorul în mintea mea așa cum mi-l doresc, dar să trăiesc întotdeauna AICI și ACUM, pentru că, așa cum menționează marele autor, Clipa de acum este cel mai prețios lucru care există.
  • Că eu sunt cea care îmi dirijez mintea, nu mintea este cea care mă dirijează pe mine.
  • Că toate situațiile pe care noi le considerăm probleme, nu sunt decât iluzii ale minții noastre. Mintea caută, în mod subconștient, probleme, pentru că acestea o mențin activă. De fapt, orice situație pe care o considerăm drept o problemă nu este decât o nouă provocare a vieții.
  • Că fericirea poluează nu doar existența noastră, ci și a oamenilor ce fac parte din viața noastră.
  • Că am așteptat prea mult să încep să trăiesc, gândindu-mă la viitor și uitând de prezent.

Sunt profund marcată de tot ceea ce a scris acest om. Am avut senzația de multe ori, în timpul lecturării acestei cărți, că șterg praful de pe cele mai ascunse locuri ale sufletului meu.

Am avut impresia că tot ce era scris în această carte se referea exclusiv la mine și la sentimentele pe care le purtam în mine în acel moment al existenței mele.

Modul său se a se exprima, adevărurile expuse, pe care parcă le știam undeva în adâncul meu, dar nu reușeam să le scot la suprafață nici pentru mine, tonul prietenesc utilizat – toate acestea mi-au adus o satisfacție deosebită în timpul lecturii cărții „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle.

Cea mai mare realizare, însă, după ce am citit această carte, este că am învățat să am încredere în viață, eliminând îngrijorarea patologică referitor la viitorul meu de care sufeream. Și, paradoxal, când am încetat să mă gândesc continuu și anxios la viitorul meu, oportunitățile au început să apară ca prin minune în viața mea, iar experiențele trăite au început, treptat, să pună temelia viitorului meu exact așa cum mi l-am dorit eu.

Încă și acum mă uimesc de multe ori când descopăr că lucrurile în viața mea se desfășoară așa cum mi le-am pus eu pe hârtie. De aceea recomand această carte tuturor celor care își doresc cu adevărat să își lumineze cele mai întunecate colțuri ale lor, pentru că așa cum spunea Budhha:

„Iluminarea este sfârșitul suferinței”

 

Citate din cartea „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle care mi-au marcat existența:

„Gândirea a devenit o boală. Bolile apar atunci când lucrurile nu mai sunt în echilibru”

„Mintea nu poate găsi niciodată soluții, nici nu-și poate permite să vă lase pe dvs. să o faceți, pentru că ea însăși este o parte din problemă”

„Moartea ia tot ceea ce nu sunteți dvs. Secretul vieții este să nu mori înainte de a muri și să descoperi că nu există moarte”

„Mintea în sine nu este disfuncțională. Este un instrument minunat. Disfuncțiile apar atunci când vă căutați pe dvs. înșivă în ea și considerați în mod greșit că dvs. sunteți totuna cu mintea dvs. Ea devine atunci o minte condusă de sinele fals și pune stăpânire pe întreaga dvs. ființă”

„Timpul nu este deloc prețios, pentru că el este o iluzie. Ceea ce percepeți ca prețios nu este timpul, ci singurul moment existent în afara sa: Clipa de acum. Ea este într-adevăr prețioasă. Cu cât sunteți mai concentrat asupra timpului – trecut și viitor, cu atât pierdeți mai mult din vedere Clipa de acum, cel mai prețios lucru care există”

„Cum este în exterior, așa este și afară. Dacă oamenii se curăță de poluarea interioară, atunci vor înceta să mai polueze exteriorul”

„Orice acțiune e mai bună decât lipsa acțiunii”

„Iubirea nu este o poartă, este ceea ce pătrunde prin poartă în această lume. Sarcina dvs. nu este să căutați iubirea, ci să găsiți o poartă prin care să poată intra iubirea”

. . .

Leave a comment