„Modul în care facem dragoste în interiorul dormitorului afectează direct modul în care ne privim pe noi înșine și pe alții și cum ne purtăm în afara dormitorului”

(Barbara De Angelis „Cum să faci dragoste tot timpul”)

Te-ai gândit vreodată cât de important e sexul în viața unui om? Deși pare ciudat, eu am descoperit că acest subiect este încă unul tabu în zilele în care trăim.

Am analizat de multe ori modul de educație oferit de părinți copiilor săi. Și știi ce mi se pare uimitor? Că oamenii se gândesc din timp că își doresc copii pentru a perpetua specia, dar nu se gândesc preventiv ce educație le vor oferi acestora. Am spus de multe ori că a fi părinte e, cu certitudine, cea mai grea meserie din această lume.

Educația sexuală este unul din punctele de bază ale educației pe care un părinte trebuie să o trateze cu mare responsabilitate.

Nu sunt mamă, dar sunt sigură că discuția unui părinte cu copilului său despre sex nu este una dintre cele mai ușoare misiuni, mai cu seama când există atâția alți oameni care își doresc să se implice în educația copilului tău. Dar deși este un subiect complex, este, indubitabil, unul foarte important.

Nu am nici o problemă să recunosc că educația mea sexuală a fost una foarte săracă.

Pe lângă faptul că mi s-a tot spus de mică că o femeie „trebuie” să întrețină primul său actul sexual după căsătorie, mi s-a tot repetat și faptul că sexul e un păcat, un lucru murdar care valorează nu mai mult decât o ceapă degerată. 🙂

Nu am de ce judeca oamenii care au contribuit la educația mea, ei nu au făcut decât să dea mai departe ceea ce au învățat ei de la viață.

Orice părinte își dorește ceea ce e mai bine (în accepțiunea sa a noțiunii de bine) pentru copilul lui, așa cum orice om care își asumă responsabilitatea să se implice, direct sau indirect, în educația unui copil străin.

Mama mea asta a învățat de la viață, iar tatăl meu, care a făcut parte din viața mea doar 5 ani din 20, a evitat întotdeauna să discute acest subiect cu mine, deși l-am cunoscut la o vârstă când aveam nevoie, cu adevărat, de educație sexuală.

Eu tot ce am învățat a fost rezultatul experiențelor pe care le-am trăit. Eu tot ce am descoperit a fost suma tuturor trăirilor mele.

  • Mie nu mi s-a spus de mică că sexul este o plăcere, nu o obligație.
  • Mie nu mi s-a spus de mică că sexul nu are legătură cu iubirea, că acestea două sunt noțiuni diferite, care, combinate, pot crea o relație minunată între doi oameni.
  • Mie nu mi s-a spus de mică că ai dreptul să ripostezi atunci când sexul cu persoana iubită nu te satisface. Da, mie mi s-a spus că sexul este creat pentru a-ți satisface bărbatul obosit care aduce bani la casă și trebuie tratat cu toată delicatețea.
  • Mie nu mi s-a spus că sexul e o energie pe care cei mai mari liderii ai lumii au utilizat-o pentru a crea lucruri mărețe. Ai auzit bine, dorința sexuală e cea mai puternică emoție umană.

Minunatul Napoleon Hill menționa în cartea sa “Gândește și devii bogat” că:

Dorința sexuală este cea mai puternică dorință umană. Când este guvernat de ea, omul devine mai imaginativ, mai curajos, dobândește o mai mare putere a voinței, perseverență și capacitate creativă care îi fuseseră până atunci străine. Dorința contactului sexual este atât de puternică și de provocatoare, încât omul își poate ușor risca viața și reputația pentru a o satisface”

Dar cine să ne spună nouă aceste lucruri? Dacă nu le descoperim, cu siguranță, nimeni nu ni le va spune.

Părinții noștri au fost învățați și ei, de părinții lor, că sexul e un păcat, că dacă ai mai mult de un partener sexual în toată viața ta ești o persoană de moravuri ușoare, că trebuie să-ți accepți partenerul așa cum este, chiar dacă nici unul dintre voi nu este satisfăcut sexual.

Cine ți-a spus că femeia trebuie să fie sclava sexuală a bărbatului, când acesta vine obosit de la muncă?

Cine ți-a spus că iubirea și sexul merg mână în mână? Nici ție nu ți-a spus nimeni că poți fi atras nebunește sexual de o persoană pe care nu o iubești și poți iubi o persoană care nu te atrage sexual?

Cel mai absurd mi se pare faptul că oamenii uneori cred că au descoperit secretele fericirii, dar, de fapt, nu fac decât să se învârtească în cercul minții lor la nesfârșit fără nici un rezultat.

Oamenii vor să fie prosperi, dar ignoră, cu toată puterea lor, anumite aspecte importante ale prosperității.

Oamenii, în loc să învețe de la cei mai buni ca ei, se învârt în mediocritate și se bucură când găsesc alți oameni asemenea lor, pentru că astfel găsesc confirmare la faptul că au credințe de viață „corecte”. Dar:

Când nu ai ca model prosperitatea, ci doar mediocritatea nu vei ajunge niciodată un om împlinit spiritual!

Și asta pentru că spiritualitatea este o stare pe care fiecare dintre noi și-o creează, prin propria modelare.

Nu a existat în această lume un om de succes mediocru.

Toți oamenii de succes s-au deosebit, prin modul lor de gândire, de restul lumii.

Dacă alegi mediocritatea și falsa iluzie a validării celor din jur, atunci, cu certitudine, prosperitatea este mult prea departe de tine.

Te întrebi ce legătură există între sex, prosperitate și spiritualitate? Prosperitatea este rezultatul unui nivel spiritual înalt, iar sexul este acea energie care te ajută să realizezi lucruri mărețe. Și nu glumesc când spun acest lucru. Citește biografia geniilor lumii, ai să vezi confirmarea spuselor mele.

Toate geniile au afirmat că sexul este una din energiile care le-a dat putere să creeze.

Dacă ți se pare absurd ceea ce spun, amintește-ți că sexul este singura energie capabilă să creeze o viață nouă.

„Energia sexuală este un gen special de energie. Din puterea sa se poate crea o nouă viață”

(Barbara De Angelis „Cum să faci dragoste tot timpul”)

Așa cum ești în pat ești și în viața de zi de zi. Eu pot privi un om și îți pot spune imediat dacă este sau nu activ sexual.

Un om activ sexual este activ și plin de energie și în viață.

Un om pasiv sexual este molcom, lent, pare plictisit și merge agale. Tu din ce categorie faci parte?

Nu vreau să aud că eviți să faci sex pentru că este un păcat și, Doamne ferește, nu îți dorești să dai o impresie greșită lumii.

Să ne înțelegem, eu nu-ți spun să faci sex cu primul venit în viața ta, pentru că, vezi Doamne, sexul este o energie creatoare.

Îți spun doar să ai mereu grijă cui îi permiți să intri în corpul și în viața ta. Îți amintesc doar că atunci când faci sex dăruiești o parte din tine partenerului tău și, respectiv, iei o parte din energia celui implicat în actul sexual.

Ai grijă cui îi dăruiești energia ta și de la cine o iei.

Gândește-te dacă ai vrea să ai anumite calități ca a partenerului tău sexual.

Nu face sex doar de dragul sexului. Nu asta e menirea energie sexuale. Am spus întotdeauna că decât să te dăruiești cuiva care este la un nivel intelectual și emoțional mai jos ca tine, mai bine nu te dărui deloc.

Fiecare om trebuie să-și cunoască valoarea, indiferent cât timp ar solicita acest lucru pentru relațiile cu ceilalți.

Eu am cunoscut multe femei care nu-și cunosc valoarea și acceptă în viața și în patul lor pe oricine cui nu îi este lene să intre, având drept argumente anumite motive stupide. Vrie să auzi și tu câteva?

  • „Nu știu dacă cineva, în afară de el, mă va accepta așa cum sunt”
  • „Deși nu mă satisface sexual, alături de el, am tot ce îmi doresc, nu duc lipsă de nimic”
  • „Nu pot trăi fără sex, până îmi găsesc „partenerul potrivit”, îmi pot permite să am contacte sexuale cu cei nepotriviți” etc.

Serios? Mă întreb cum poate găsi cineva un partener potrivit atâta timp cât acceptă să stea în relații nepotrivite?

Cum poți face loc cuiva să intre pe ușă atâta timp cât altcineva stă în prag?

Să te amăgești, dăruindu-te i cuiva care nu te merită, doar pentru că ești în așteptarea celui care te merită, e una dintre cele mai iluzorii idei ale omenirii, de aceea te rog folosește această energie creatoare numită sex astfel încât să fii mulțumit de alegerile tale.

Eu te las să meditezi la ceea ce ai citit și te aștept mai jos cu un comentariu referitor la acest subiect. Știu sigur că orice om este interesat de subiectul sex, deși nu toți au curajul să recunoască acest lucru. 🙂

 

Te salut,

Eugenia

Leave a comment