În Căutarea Rădăcinilor: Povestea Reîntoarcerii la Esență

Întoarcerea la rădăcini poate fi atât un act de reconectare, cât și unul de descoperire personală. În acest articol, explorez experiența revenirii la casa părintească și căutarea de noi rădăcini în absența acestora.

Împărtășesc călătoria mea în renașterea proiectului Arta de a fi Tu, o poveste despre autenticitate, creativitate și conectare.

Fie că ești în căutarea conectării sau a unei reînnoiri spirituale, alătură-te acestei explorări autentice.

2020 – Anul în care pasiunile ne-au salvat sufletele

Anul 2020 a însemnat pentru fiecare dintre noi câte ceva Pentru unii mai mult, pentru alții mai puțin. Unii dintre noi am descoperit activități, la care niciodată nu ne-am fi gândit că am putea fi buni. Alții – am redescoperit pasiuni, odată abandonate, în favoarea grijilor cotidiene de a ne asigura ziua de mâine. Unii dintre noi ne-am recalificat poate.…

Coronavirus (COVID-19), tu nu ne-ai învins, dar ai lansat o alarmă chiar la urechile noastre!

„Omule, învață să asculți liniștea. Până acum nu ai știut să o faci. E timpul…  Lasă smartphon-ul și revino la natură. A venit timpul să înveți să apreciezi frumusețea simplității și să înțelegi, în sfârșit, că din lucrurile simple se naște fericirea”. Acesta se pare că este mesajul pe care ar vrea să ni-l trasmită perioada pe care o trăim…

Care este legătura dintre creativitate și stabilitate?

Odată umpleam caiete cu citate din cărțile care mă impresionau, astăzi mă umplu pe mine cu învățături din experiențele mele și a celor din jur. Odată descifram teorii despre emoții umane din cursurile de psihologie pe care le urmam, astăzi descifrez lecții și concluzii din ceea ce am trăit și trăiesc în fiecare zi. Și tot odată eram sigură că…

Evoluție umană. Cum ucidem iubirea în numele iubirii?

“Mi-e atât de frică să îmi pierd respectul de sine, încât trebuie să-l devalorizez pe celălalt, pentru a-l păstra pe al meu” Tăcerile sunt uneori prea răsunătoare pentru a fi ignorate. Tăcerile pot striga mai tare decât cuvintele și numai corpul uman este uneori cel care poate opri un flux bolnăvicios al adrenalinei de care mintea, fără a-și da seama,…

Nebunul și raționalul – lupta pentru dominanță

“Trăiește ca și cum ai fi liber” – Breuer, personajul cărții lui Irvim Yalom “Plânsul lui Neitzsche”. “Mi-e atât de dor uneori de lucruri nebunești”, m-am auzit spunându-mi într-una din zile, atunci când tânărul din tren, cu care petrecusem ultimele trei ore din lungul meu drum spre cealaltă parte a țării, tocmai coborâse la stația lui. Cu o pasiune molipsitoare…

Munca – extensia sinelui

Extensia sinelui, lupta împotriva lenii o numim muncă – Scott Peck. Anumite societăți ale lumii, deși respingătoare poate pentru altele, au devenit funcționale dintr-un singur motiv – au muncit din greu pentru a obține rezultate. Asist, din ce în ce mai des, la un val al omenirii cu numele de: “Vreau să am, fără să transpir prea mult”. Am auzit…

Puțin e mai mult

Recompensa finală a morții este să nu mai mori niciodată – Nietzsche. Omul trăiește mai multe vieți într-o singură viață, spunea cineva. Dar nu fiecare dintre noi simte acest lucru – tind să cred. Există un singur lucru, după umila mea părere, care poate face un om să trăiască cu adevărat mai multe vieți în una singură – cel mai…

“Contele de Monte Cristo” – cartea cu care am pornit în viață

  “Contele de Monte Cristo” este prima carte care mi-a marcat existența. Și poate nu doar existența, ci și tot parcursul meu de până acum. Nu știu dacă povestea în sine m-a făcut să uit să mai respir tot timpul dedicat acestei cărți, sau însăși modul în care autorul a redat acea poveste. Cert este că a lăsat o urmă…

Iubirea care a distrus un perete invincibil

Michael Jackson, Berlin 1989, din “Dancing the dream”: “Ei urau acel Perete, dar ce puteau face? Era prea puternic pentru a fi dărâmat. Le era frică de el, dar oare nu ăsta era scopul lui? Mulți care au încercat să-l urce au fost uciși. Ei nu aveau încredere în acel Perete, dar cine ar fi avut? Dușmanii lor au refuzat…