ce-ar-fi-daca-provocarile-cunoasterii-de-sine_1_fullsize_x260

Pe Eldon Taylor l-am descoperit absolut întâmplător, atunci când, la unul din cursurile de masterat, pe care îl urmez, o colegă a scos pe masă o carte și titlul ei mi-a sărit în ochi: „Ce-ar fi dacă?”.

Mintea mea s-a dus atât de departe cu răspunsul la această întrebare, încât nu m-am lăsat până nu mi-am convins colega să-mi împrumute cartea să o citesc. 🙂

Și nu m-am înșelat, unul dintre cei mai cunoscuți autori bestseller, Eldon Taylor a făcut din cărțile lui adevărate unelte de terapie, ce te face, fără a conștientiza, să intri în cele mai întunecate colțuri ale minții tale.

Au urmat multe alte cărți de același autor, în urma acesteia, dar „Ce-ar fi dacă”, după părerea mea, este una dintre cele mai puternice creații ale acestui maestru.

Însăși conținutul cărții este revelator, lectura acesteia fiind mai mult decât o carte de beletristică, în urma căreia poți să te culci relaxat.

„Ce-ar fi dacă” e o revoluție la nivel mintal, care determină nașterea unui șir de întrebări referitor la propria existență.

Scopul autorului este de a face cititorul să se îndoiască de realitatea lui, astfel, ajungând să înțeleagă că ar putea exista și o altă realitate, dacă ar depune efort să o creeze.

Lectura acestei cărți te face să te întrebi:

  • Ce-ar fi dacă ai putea trăi o altă viață decât cea pe care o ai în acest moment?
  • Ce-ar fi dacă tot în ceea ce crezi nu este decât o minciună și există un alt adevăr, pe care nu l-ai cunoscut încă?
  • Ce-ar fi dacă ar exista o șansă pentru o viață mai bună pentru fiecare dintre noi?

De la acest autor am învățat că îndoielile sunt cele care ne determină să căutăm răspunsuri, iar căutarea este primul pas spre găsirea răspunsurilor.

Ce-ar fi dacă ai citi această carte pentru a înțelege despre ce vorbesc? 🙂

Citate din cartea „Ce-ar fi dacă”, care m-au pus pe gânduri:

„Căutarea certitudinii blochează căutarea sensului. Incertitudinea este însăși condiția care-l impresionează pe om să-și dezvăluie puterile”

(Erich Fromm).

„A te îndoi de sine este doar o mișcare circulară în gândire, nu și un răspuns”.

„Dacă această existență este o pradă care trece pe lângă noi o singură dată, atunci ar trebui să-ți maximizezi plăcerea și să-ți minimizezi durerea”.

“Acuzarea nu rezolvă, acuzarea înseamnă să renunți”.

„Un om poate da greș de multe ori, dar nu poate fi un ratat până când nu începe să dea vina pe altcineva”

(J. Bourough).

 

4 Comments

  • Posted October 31, 2015
    by Formatia Bucuresti

    Niste intrebari care te pun pe ganduri.. interesanta recomandare. mersi de pont !

  • Posted October 31, 2015
    by Haris

    Am citit cu atenţie articolul şi mi s-au părut provocatoare atât cartea cât şi reflecţiile despre îndoială. Cred că acest subiect merită mai multă atenţie. Sunt de părere că nu pot progresa dacă-mi va fi teamă să mă îndoiesc de conţinutul limitelor mele azi. Mă îndoiesc faţă de unele din opiniile mele, dar niciodată de adevărul pe care-l caut. Cineva spunea că experienţa la ajutat să dobândească atât onestitatea cât şi cutezanţa de a-şi pune sub semnul întrebării opiniile sale, toate acestea insă nu în numele necredinţei, ci în numele căutării a ceea ce există cu adevărat. E bine să avem o viziune solidă asupra vieţi care să se bazeze pe cercetări făcute în tihnă. Cicero spunea ,, Să fi statornic în părerea ta afară doar dacă n-o va birui una mai bună”.
    Foarte interesantă tema aleasă. Un weekend plăcut.

    • Posted November 1, 2015
      by Eugenia Balan

      E adevarat ca propriile descoperiri sunt cele mai valoroase! Multumesc, un sfarsit de saptamana placut si tie! 😉

Leave a comment