Ce alt rost poate avea existența fiecăruia dintre noi dacă nu acela de a deveni, pe zi ce trece, din ce în ce mai buni?

Viața e un șir de lecții pe care le repetăm nelimitat dacă nu le însușim la timpul potrivit. Fiecare dintre noi trăiește experiențe diferite pentru a învăța lecțiile necesare.

Pierdem prea mult timp pentru a ne compara unii cu alții și ne irosim energia pentru a ne plânge existența amarnică ce nu ne aduce doar suferință.

Dar oare când vom înțelege că:

“Natura nu se repetă niciodată. De la începutul acestei planete și până acum nu au fost doi fulgi sau două picături de apă identice. Și fiecare margaretă este diferită de cealaltă. Amprentele noastre sunt diferite și noi suntem diferiți. Suntem meniți să fim diferiți?”

(Loiuse Hay)

Și deci trăim experiențe diferite de viață. Dar nouă ne este mai ușor să privim în ograda vecinului șă spunem că vai, cât de norocos este.

Ce este norocul de fapt și de ce acesta joacă cel mai important rol în viața atâtor oameni?

Obișnuiesc să spun că norocul este o noțiune abstractă, pe care se bazează oamenii slabi. Exista un desene animate în copilăria mea (deși foarte vechi), scenariul căruia este foarte relevant apropo de noroc și fericire.

O fetiță care trăia la țară la mătușa ei avea un vis: își dorea din toată inima ca într-o zi, pe malul mării, unde locuia ea, să vadă o corabie cu pânze albe care să o ducă într-o călătorie pe mare. Își dorea din toată inima acest lucru, toți o credea nebună când le spunea despre dorința ei arzătoare.

Aceasta își dorea atât de mult încât se trezea în fiecare dimineață și aștepta minunea să apară din clip în clipă.

Întâmplător, despre acest vis al ei a aflat un bătrânel din regiunea în care trăia și s-a gândit să îi realizeze visul fetiței. A organizat marea minune și într-o dimineața când fetița ca de obicei s-a trezit să aștepte pe malul mării, aceasta și-a văzut visul cu ochii.

A avut noroc, ai să te gândești. Dar norocul ei nu a fost că a apărut minunea, norocul ei a fost că și-a dorit atât de mult încât a apărut cineva care să o ajute să își realizeze visul.

Și da noroc există, dacă pui mâna și lucrezi la el.

Thomas Jefferson spune atât de bine că:

“Eu sunt foarte încrezător în noroc și am observat că cu cât muncesc mai mult, cu atât mi se arată mai des”

Studiile au dovedit că nici cei care câștigă la loto nu mai sunt considerați oameni norocoși, deodată ce în maximum cinci ani devin mai săraci decât au fost înainte de câștig.

De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că nu au educație financiară și nu știu cum să se poarte cu banii.

Deci da, există noroc pentru toți cei care sun dornici de a-l câștiga prin munca sa.

Dezvoltarea personală și continuă – acesta este secretul norocului și al succesului.

Nu-mi zice că cei mai bogați oameni ai lumii și-au câștigat averile datorită norocului pentru că nu am să te cred.

Nu-mi zice că oamenii prosperi au ajuns pe podium pentru că au realizat perfecțiunea cu un singur pas.

Nu-mi zice că măiestria se naște în om sau se moștenește ereditar.

Toți ne dorim să fim oameni de succes, prosperi, exemple demne de urmat, dar cine să muncească pentru asta?

Din fericire am întâlnit oameni nebuni ca mine care sunt dispuși să muncească și 24 de ore pe zi pentru visurile lor. Oameni care au făcut din povestea vieții lor o poveste de succes pentru cei din jur.

Pentru a ajunge acolo unde îți dorești e nevoie să întâlnești și oamenii care rezonează cu tine. Iar eu mi-am găsit mentorii virtuali care, prin valoarea lor, au reușit să mă facă să văd lumea altfel.

Povestea Andreei Papp, Theonei Balan, Louiusey Hay eu rezonat atât de bine cu bine, încât am citit cu nesaț toate cărțile și articolele lor. Am urmărit cu sufletul la gură toate activitățile lor. Acum nu am să le spun decât un mare MULȚUMESC pentru că au contribuit la ceea ce sunt astăzi.

De la acești oameni am învățat că povestea fiecăruia dintre noi poate fi o poveste care să îi inspire și pe cei din jur.

De la aceștia și mulți oameni minunați am învățat că orice îți dorești să faci este necesar să faci, chiar dacă ești cuprins de frică. Pentru că frica este doar o emoție, iar orice emoție poate fi controlată. Și vorba lui Dan Luca:

“Frica nu este identitatea ta ca individ”

Eu mi-am învins frica de a fi criticată de cei din jur și am decis să îmi urmez visul de a scrie. Pentru că am știut întotdeauna că sunt mai mult decât ceea ce par a fi. Și da, critica oamenilor nu m-a ocolit în drumul meu, încă de când am început a-mi urma vocația.

Dar eu am continuat, pentru că:

“Dacă te trântești jos de la prima palmă, înseamnă că nu ești demn de ce urmează”

(Andreea Papp)

Și, te rog și pe tine, să nu te trântești jos niciodată de la palmele pe care ți le pregătește viața!

Fă o poveste de succes din povestea vieții tale și inspiră-i și pe alții să facă la fel. Eu asta mi-am propus să fac din viața mea.

Pentru că fiecare început e o ușă spre prosperitate. Eu m-am obișnuit să le dau o șansă ideilor mele.

Tu ce idei frumoase ai pentru viața ta?

Ce îți dorești să obții, cu tot dinadinsul?

Ți-ai făcut deja un plan al existenței tale?

Dacă nu știi ce vrei viața nu știe ce să îți dea.

P.S. Fii cu ochii pe site, pentru că ți-am pregătit surprize frumoasa în acest an.

Leave a comment