conversatii-cu-dumnezeu-vol-iiiiii_1_fullsize_260

. . .

În selecția unei cărți cu adevărat puternice, obișnuim să fim interesați, în primul rând, de viața celui care o scrie, adică a autorului.

Înainte de a citi conținutul cărții „Conversații de Dumnezeu”, este imposibil de a fi ignorată însăși povestea de viață a autorului – N. Donald Walsch, o poveste care, pe mine una, m-a impresionat până la lacrimi.

Puțini sunt cei care ar fi fost capabili să reușească cu puținele, aproape inexistentele resurse, pe care le-a avut acest minunat autor.

Povestea lui o găsești în însăși excepționala sa operă – “Conversațiile sale cu Dumnezeu”.

Walsch are un Dumnezeu al lui, un Dumnezeu care a vorbit în el atunci când viața lui era pe o pantă prea abruptă, pentru a-i mai da puterea de a crede într-o șansă. Și, totuși, acea șansă, pe cât de imposibilă aparent părea, pe atât de posibilă s-a dovedit a fi atunci când acesta și-a scuturat hainele de noroi și a început a străluci.

Există creații care au în spate povești incredibile și atunci, ajungând la ele, ni se face rușine că noi, cu resurse mai multe decât au avut unii oameni, continuăm să ne plângem de milă, fără a mișca un deget.

„Conversații cu Dumnezeu” este mai mult decât un simbol al spiritualității, pe care trebuie să o acceseze fiecare dintre noi, „Conversații cu Dumnezeu” este o legătură dintre divinitatea din noi și viața pe care o trăim.

Dacă mi s-ar spune vreodată că am dreptul să aleg doar câteva cărți pentru a scoate din mine esența mea, cu siguranță „Conversații cu Dumnezeu” ar fi una dintre primele din lista de opțiuni.

 

Citate din „Conversații cu Dumnezeu” care mi-au marcat profund existența:

„Persistă lucrurile cărora le opui rezistență. Dispar cele pe care le privești în față”

„Omoară pasiunea și-l vei omorî pe Dumnezeu. Pasiunea este Dumnezeu care vrea sa te salute”

„DAT – De voi Atrase Toate”

„Profesorii tăi te-au învățat despre un Dumnezeu furios, un Dumnezeu gelos, un Dumnezeu care vrea să ai nevoie de El. Și acesta nu este deloc un Dumnezeu, ci un substitut nevrotic pentru ceea ce ar trebui să fie o divinitate”

„Scopul unei relații este de a decide ce parte din tine ai vrea să se arate, nu ce parte din celălalt ai putea să capturezi și să păstrezi”

„Un maestru binecuvântează dezastrul pentru că știe că din sămânța lui iese creșterea sinelui”

„Într-un moment critic din orice relație umană există o singură întrebare: „Ce ar face dragostea acum?”

„Dacă dorești garanții în viață, atunci nu dorești viață. Dorești repetiții pentru un scenariu care a fost deja scris. Prin natura ei, viața nu poate să dea garanții, pentru că acestea ar contracara întregul ei scop”

„Adevărații maeștri sunt aceea care au ales să-și câștige viața, mai degrabă decât existența”

„Ironia vieții este că de îndată ce nu te mai preocupă bunurile lumești și succesul lumesc, se deschide o cale prin care ele te năpădesc”

„Ați făcut din sex o rușine așa cum ați făcut din viață o rușine, numind-o malefică și rea, mai degrabă decât cel mai înalt cadou e cea mai înaltă plăcere”

„Dumnezeu este mai mult decât îți imaginezi. Dumnezeu este energia pe care tu o numești imaginație. Dumnezeu este creație. Dumnezeu este primul gând și Dumnezeu este ultima experiență și Dumnezeu este totul întru ele”

. . .

Leave a comment