Dragostea este subiectul ce-l interesează pe fiecare individ în parte, fără excepții.
Unii dintre noi afirmă poate prea devreme că și-au găsit marea dragoste în viață, alții sunt în căutarea ei până la ultima suflare.
Cum să facem din dragoste un mod de a trăi și cum să o păstrăm în viața noastră astfel ca ea să fie suficientă pentru întreaga noastră existență – acestea sunt întrebările care ne macină adesea.
De prea multe ori avem senzația că pasărea dragostei este în mâinile noastre, iar ea își ia zborul exact în clipa următoare.
Să păstrăm dragostea intactă și la fel de pasională ca la început este probabil una dintre cele mai mari misiuni căruia i s-a dat omului în această lume.
Eu, o bună perioadă a vieții mele, am fost într-o continuă căutare a dragostei, și asta pentru că am simțit mereu nevoia de cineva lângă mine, alături de care să îmi împărtășesc bucuriile și tristețile, realizările și eșecurile.
Dar adesea când căutăm cu disperare partenerul potrivit nouă, nu facem decât să îndepărtăm adevărata iubire din viața noastră, pentru că tot ce este cucerit prin forță nu este decât o realizare cu termen limitat.
Am descoperit cartea Barbarei de Angeles absolut întâmplător, citind unul din articolele unei minunate psihoterapeute române, în care era citată o idee a acestei autoare.
Paradoxul este însă că adesea găsim cărțile de care are cea mai mare nevoie sufletul nostru acolo unde ne așteptăm mai puțin.
Eu am realizat de multe ori că descopăr cele mai potrivite cărți la momentele cele mai critice ale existenței mele. Și dacă nu ți-am mai spus până acum, pe mine cărțile m-au salvat de la multe depresii acute și perioade tumultuoase din viața mea, care parcă durau la nesfârșit.
Cartea „Cum să faci dragoste tot timpul” a fost ghidul cel mai potrivit pentru relația în care eram implicată la momentul respectiv al vieții mele.
Deși iubeam și eram iubită, nu înțelegeam de ce relația cu partenerul meu devenea din ce în ce mai complexă.
Pe atunci nu știam că o relație nu va funcționa niciodată atâta timp cât frustrările trecutului trăiesc în noi, oricât de multă dragoste nu ar exista între două persoane.
Dacă ar fi să enumăr cele mai importante lecții din această carte pe care le-am învățat, acestea ar fi următoarele:
- Dragostea nu e menită să eșueze, ea eșuează doar atunci când intrăm în relații noi cu tot sacul de gunoi al relațiilor vechi în spate.
- Dacă nu le permiți oamenilor să te cunoască așa cum ești niciodată nu te vei simți iubit. Nu poți dărui unei măști dragoste curată. O mască o poți mângâia doar cu mănuși.
- Cea mai eficientă metodă pentru un eșec în relația ta este să te folosești de tragediile copilăriei tale pentru a-ți îndreptăți ghinioanele în dragoste. Dramele pe care le-am trăit în copilăria noastră nu sunt mai mult decât lecții pe care avem să le învățăm de la cei care au contribuit la educația noastră. Când îți folosești copilăria ca scut împotriva iubirii, nu faci decât să îndepărtezi dragostea adevărată din viața ta.
- Dragostea nu doare, noi o facem dureroasă, prin modul individual de abordarea a lucrurilor.
- În spatele tuturor certurilor dintr-un cuplu se află întotdeauna un singur motiv: dorința de conectare cu partenerul de viață.
Acestea sunt puținele lecții pe care le-am învățat de la minunata Barbara de Angeles, iar cartea ei „Cum să faci dragoste tot timpul” e una dintre puținele cărți pe care le-am citit de prea multe ori cu lacrimi în ochi, pentru că mi-a atins cele mai întunecate colțuri ale sufletului meu.
Cu certitudine, această carte este una dintre cele mai puternice cărți cu referire la subiectul relații de cuplu.
O recomand cu toată căldura tuturor celor care își doresc cu adevărat să își rezolve problemele trecutului și să trăiască o relație împlinită, diferită de cele anterioare.
Citate din cartea „Cum să faci dragoste tot timpul” de Barbara de Angeles care mi-au marcat viața:
„Dragostea va rămâne misterioasă până când te vei angaja să îi rezolvi misterul și să înveți să devii un expert în tehnica iubirii”
„Am văzut prea mulți oameni folosindu-se de copilărie sau de ghinioanele anterioare în dragoste pentru a se purta rece și brutal față de ceilalți. Și am văzut la fel de mulți oameni cu antecedente dureroase, care foloseau acele experiențe pentru a-și trăi viețile diferit, pentru a învăța din greșelile trecutului și pentru a deveni ființe omenești iubitoare și darnice”
„Nu dragostea este cea care doare, ci faptul că încetezi să mai iubești. Cele mai mari dureri în viață vin atunci când îți retragi dragostea față de cei din jur”
„Dragostea prosperă în adevăr. Iar învățând să comunici adevărul este singura speranță pentru păstrarea vie a magiei dragostei, an după an, în relația ta”
„Nici o aventură extraconjugală nu este secretă. Se poate să ai o aventură cu cineva, iar partenerul tău să nu știe, dar energiile și emoțiile acelei persoane interacționează cu ale tale și te afectează”
3 Comments
by Kesha Frosch
Uite ca am dat peste acesta pagina despre „Cum să faci dragoste tot
timpul” Barbara de Angeles, cautand despre maramu. Acum
tre sa recunosc ca faci treaba super. Mult spor
by Eugenia Balan
multumesc, voi trece, cu siguranta, si peste pagina dvs. Mult spor! 😉