„Ființa umană nu se va bucura niciodată de nimic din ce are până când nu va deveni conștientă de valoarea a ceea ce are”

                         (Randy Gage „Acceptă abundența”)

Mai visezi la miracole?

Îți mai este încă frică să închizi ochii să dormi noaptea pentru a nu scăpa cumva miracolele ce îți pot schimba viața radical?

Dacă ești un visător, te felicit, însă vestea rea este că a visa nu este o strategie de succes pentru a-ți atinge obiectivele.

Unde se găsesc miracolele și de ce ele întârzie să apară în viața mea, asta m-am întrebat eu o bună parte a existenței mele.

Deși sunt o visătoare incurabilă de când mă știu, în ultimii ani am învățat nu doar să visez, ci și să fac pași concreți pentru a ajunge să trăiesc unele din aceste miracole.

Da, a visa pare a fi cea mai simplă formă de a trăi în altă realitate. Dar, vai, cât de dureros este să îți trăiești viața doar în visurile tale, și o spun din propria experiență.

Deși visurile mele au contribuit enorm la omul care sunt astăzi, îți spun cu mâna pe inimă că aș fi rămas în realitatea mea sumbră dacă nu îmi făceam planuri de acțiune concrete prin care să ajung să îmi fac din visurile mele o realitate.

Am plâns și eu ca un copil când am aflat că miracole nu există, am suferit enorm când mi-am dat seama că oricât de mult mi-aș dori, nimic nu cade de nicăieri, totul se obține doar prin muncă, perseverență, maturizare emoțională și mult efort.

„Teama de schimbare, amânarea maturizării, lipsa încrederii în tine, teama de viață, retragerea și văicăreala îți mănâncă respectul de sine și te îndepărtează definitiv de succes și de starea de bine psihologică. Tu eviți deciziile și responsabilitatea și viața ta te evită pe tine. Nimic în viață nu se obține fără muncă și efort”

Așa ne spune minunata Andreea Papp.

 

O Viață Miraculoasă Nu Este Formată Doar Dintr-o Relație De Cuplu

O altă întrebare ce mă macină este de ce oamenii văd fericirea doar într-o relație de cuplu, familie, căsnicie etc.?

Am cunoscut femei care mi-au spus că unicul lucru care le-ar face fericite în viață este o relație de cuplu împlinită. Serios? Și cum rămâne cu cariera, mulțumirea de sine, auto-împlinirea ta ca personalitate, viață socială etc.?

Mi-e greu să cred că un om ar fi fericit doar dacă ar avea alături de el non-stop, 24 din 24, omul pe care-l iubește.

Să fim serioși, eu cred că toți ne plictisim unul de altul, oricât de „mare” ar fi iubirea, atunci când nu suntem implicați în activități sociale.

Studiile lui Seligman asupra fericirii scot la iveală că întreținerea casei și educarea copiilor se află pe ultimul loc pe scala fericirii în viața femeilor.

Numărul depresiilor este mult mai mare în căminele în care responsabilitățile casnice sunt prioritare. Iar copiii preiau starea psihologică a părinților lor.

Cine-i nebun să-și dorească să crească un copil inadaptat social și cu probleme grave de comportament?

Dar astea sunt consecințele atunci când facem dintr-o relație de cuplu cel mai important lucru din viața noastră.

Sigur, a crea o familie fericită e un miracol în viața fiecăruia dintre noi, a aduce pe lume o nouă creatură e un miracol, dar unde ne grăbim cu toții?

Dacă simți că nu ești pregătit psihologic nici la 30 de ani, de ce să creezi o familie în care să tragi de omul de lângă tine să te iubească și să îți dea toată atenția lui?

 

Dacă Încă Trăiești În Mediocritate, De Ce Visezi La Miracole?

Banii – asta e motivul pe care-l invocăm de cele mai multe ori atunci când vine vorba să facem ceva măreț în viața noastră. Dacă întrebi pe oricine dacă are bani suficienți îți va răspunde că Nu.

M-am întrebat de multe ori de ce ne lăsăm bugetul să ne guverneze existența?

Există lucruri aparent mărunte pentru alții, dar care pot fi mărețe pentru tine.

De exemplu, dacă ești pasionat de sport, nu ai neapărat nevoie să mergi la o sală, poți alerga în parcul de alături, nu ai nevoie de bani pentru a scrie, pentru a citi lectura ta preferată, pentru a ieși să comunici cu prietenii.

Poți face alte nebunii frumoase în viața ta în care să ai nevoie de minimum de bani. Hai să nu permitem banilor să ne fure clipele de fericire.

Educația financiară se acumulează în timp, sunt sigură că și eu și tu vom avea mai mulți bani dacă vom munci și vom depune un efort să ne valorificăm potențialul în domeniul în care suntem buni, dar până când acele clipe vor veni, ieși din mediocritate, nu te închide în casă pentru că nu ai bani, trăiește frumos, prin alte metode creative.

 

Schimbarea – Primul Pas Spre O Viață Miraculoasă

Creierul nostru are tendința de a percepe orice schimbare din viață drept un pericol. Suntem creați să ne opunem schimbării, oricare ar fi aceasta: bună sau rea.

Avem mereu tendința de a reveni la poziția inițială.

Știai că în SUA oamenii cheltuiesc anual câte 40 miliarde de dolari pentru diete de slăbit, iar 19 din 20 de oameni nu slăbesc niciodată?

Știai că 80% din cuplurile care merg la consiliere psihologică, pentru a-și ameliora problemele din relație, divorțează?

Asta înseamnă rezistență la schimbare. Și asta îi permitem creierului să facă în fiecare zi dacă nu conștientizăm ce se întâmplă cu noi.

Etapele schimbării, pe scurt, sunt următoarele:

  • Confort
  • Negare
  • Furie
  • Negociere
  • Depresie
  • Acceptare
  • Încercare
  • Găsirea soluțiilor
  • Producerea performanței
  • Confort (cu schimbarea)

Deci, când apare o schimbare, fie accepți și conștientizezi toate aceste etape, fie le renegi din start, rămânând agățat de trecut.

De fiecare dată însă când simți că tot organismul tău se opune vehement schimbării, gândește-te că să lupți împotrivă e mai greu decât să te adaptezi. Ești de acord?

Dacă știi că schimbarea este bine-venită și mult așteptată pentru tine, fii atent la tot ce ți se întâmplă și accept-o.

 

Secretul Unei Vieți Miraculoase Este Să Faci Lucrurile În Stilul Tău

Probabil ai auzit și tu că pentru a deveni un om de succes e nevoie să imiți pașii oamenilor de succes. Ok. Secretul însă este să fii întotdeauna original în ceea ce faci.

Poți faci lucruri mărunte, dar într-un stil mare. Și, fii atent greșeala pe care o facem cu toții de multe ori: avem tendința să credem că împlinirea noastră este rezultatul lucrurilor complexe pe care le facem. NU!

„Simplitatea este ultima artă a rafinamentului, spunea Einstain. A face lucruri simple, într-un mod deosebit – asta e cheia de a reuși”.

Poți avea aceeași activitate pe care o au un milion de alți oameni de pe planeta asta, dar o poți face într-un stil original, simplu și deosebit – și asta va face diferența dintre tine și ceilalți.

Și acum pe final de articol, îmi doresc să știu că te-am ajutat să te mobilizezi și să renunți la credința că poate va apărea ceva de undeva.

Suflecă-ți mâinicele de la cămașă și apucă-te cu spor de visurile tale, nimic nu cade de nicăieri.

Miracolele nu ți le dăruiește nimeni, tu ți le creezi, iar o viață miraculoasă nu îți este „scrisă de soartă”, ci de mâinile tale.

Eu am înțeles acest lucru și sunt, ca și tine, în călătoria vieții mele, mereu în căutarea împlinirii. Pentru că știu că MERIT să am tot ce-i mai bun pe această lume, iar acest lucru se referă și la tine.

Îți doresc și ție la fel, să ai parte de tot ce e mai bun și frumos pe această lume!

Leave a comment