Am spus de nenumărate ori că Osho este „autorul meu de suflet”.
În accepțiunea mea, definiția unui om extraordinar este omul care, prin modul lui de a fi, reușește să-și inspire nu doar propria existență, ci și modul de gândi a celor din jurul lui.
Osho, cu siguranță, face parte din această categorie.
Cartea „Emoțiile. Cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă” a fost un adevărat ghid pentru mine în descoperirea tuturor emoțiilor omenești. Pentru că am fost mereu pasionată să descopăr ce se află în spatele emoțiilor pe care le trăiesc eu și pe care le trăiesc cei din jurul meu, această carte a fost, cu certitudine, cea mai utilă sursă pentru mine în cercetarea emoțiilor umane pe care o realizez de ceva ani în mintea mea.
- Osho a fost și este mentorul meu.
- Osho a fost și este autorul de la care am învățat cele mai importante lucruri despre mine și relațiile pe care le leg cu cei din jurul meu.
- De la Osho am învățat să îmi exprim emoțiile și să nu le reprim.
- De la Osho am învățat să îmi controlez instinctele și să îi ajut și pe alții să procedeze la fel.
Există mulți autori care au contribuit enorm la formarea personalității mele, dacă însă mi s-ar spune că în această viață am dreptul să aleg doar doi dintre autorii sau mentorii care să-mi modeleze personalitatea, indubitabil, Osho ar fi unul dintre ei.
Ceea ce contează cu adevărat nu este cartea scrisă de autor, ci însăși experiența lui de viață care l-a determinat să scrie acea carte, pentru că, involuntar, cititorului i se transmite acea energie cu care a fost scrisă opera autorului.
Cine e nebunul care să refuze energia unui om spiritual ce a reușit să devină o călăuză pentru cei din jurul lui?
Recomand cartea „Emoțiile. Cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă” tuturor oamenilor spirituali ce își doresc să facă din existența lor un loc în care să domine pacea, armonia și echilibrul interior.
Citate din cartea „Emoțiile. Cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă” scrisă de Osho, ce mi-au marcat existența:
„Oamenii sunt plini de prejudecăți, de idei personale. În loc să vadă realitatea, ei vin cu clișeele lor limitate și constată că acestea nu se încadrează în ele”
„Nu este deloc dificil să nu fii atașat de bani, lucruri și case, atunci când nu le ai. Dar dacă ai totul și rămâi detașat – un cerșetor într-un palat – atunci poți spune că ai realizat ceva cu adevărat profund”
„Dumnezeu nu a creat copii la indigo, ci doar originale”
„Fiți un om de știință cu propria voastră lume interioară. Studiați în laboratorul minții. Observați, nu condamnați. Nu spuneți niciodată „Gelozia este ceva rău”, căci nu puteți fi sigur de acest lucru. Nu spuneți „Mânia este ceva rău”, căci nu aveți de unde să știți. Da, vi s-a spus acest lucru, dar nu este propria dvs. experiență, ci doar cuvintele altora. Nu spuneți niciodată „Da” sau „Nu” până când experiența dvs. personală nu vă confirmă acest lucru. Nu judecați în clișee. Abia atunci când contemplarea geloziei, a mâniei sau a sexului poate deveni un miracol”
„Oamenii cred că știu ce este iubirea, în realitatea, nu știu. Prin iubire oamenii înțeleg un fel de monopol, o formă de posesiune, fără să înțeleagă una din cele mai simple realități ale vieții: în clipa în care posezi o ființă vie, ai ucis-o! Viața nu poate fi posedată. Nimeni nu poate ține viața într-un pumn încleștat. Dacă vrei să te bucuri de ea trebuie să ții palmele deschise”
2 Comments