eficienta-in-7-trepte-sau-un-abecedar-al-intelepciunii-editia-a-v-a_1_fullsize_260

. . .

Cât de eficienți suntem în viețile noastre?

Câtă implicare dăruim în ceea ce ne dorim, cu adevărat, să fim?

Și oare există posibilitatea de a face mai mult pentru viețile noastre decât atât cât facem în momentul de față?

Acestea sunt întrebările la care autorul cărții „Eficiența în 7 trepte” – Stephen Covey – dă răspunsuri practice, iar modul în care o face este pe cât de simplist, pe atât de eficient.

Mintea umană e creată să caute cele mai simple soluții la problemele cu care se confruntă, iar atunci când soluțiile par a fi mult prea complicate, aceasta, renunță, pur și simplu, să le urmeze, inventând tot felul de scuze, motive pentru amânare, evitare etc. – după acest principiu s-a ghidat, se pare, și Covey, în cartea ce rămâne în top de mai bine de 25 de ani, atunci când vorbește despre eficiența umană în „Eficiența în 7 trepte”.

Să fii eficient permanent în propria viață este dilema cu care ne confruntăm mulți dintre noi, pentru că, adesea lăsându-ne pradă emoțiilor negative, ne este din ce în ce mai greu să revenim la activități sistematice, care ne-ar aduce succesul.

Succes înseamnă, înainte de toate, rutină zilnică și sistematizare.

Cele mai mari lucruri se construiesc din sistematizarea activităților, care, realizate cu pași mici, aduc un rezultat semnificativ în timp.

Despre locul nostru în viață, despre ignoranță, despre gânduri și atitudini, putere, fericire, independență, renaștere, transformare, încredere, principii și inițiativă – vei afla în minunata operă a lui Stephen Covey, pe cât de compactă, pe atât de complexă.

Citate din cartea „Eficiența în 7 trepte”, demne de a fi marcate:

„Cum și unde stăm depinde de cum și unde ne-am așezat”.

„Realitatea nu are nici o semnificație în lipsa unei interpretări”.

„A împrumuta putere din altă parte generează slăbiciune”.

„Semeni un gând, culegi o faptă, semeni o faptă, culegi un obicei, semeni un obicei, culegi un caracter, semeni un caracter, culegi un destin”.

„Fericirea poate fi definită, cel puțin în parte, ca rodul dorinței și capacității de a sacrifica ceea ce vrem acum în favoarea a ceea ce vrem în final”.

„Poți cumpăra mâna cuiva, dar nu-i poți cumpăra inima”.

„Responsabilitate – răspuns și abilitate, deci abilitatea de a alege răspunsurile”.

„Ori de câte ori gândim că problema e acolo, afară, acest gând e însăși problema”.

„A vâna șarpele care te-a mușcat nu împiedică otrava să pătrundă în organism”.

„Încrederea este cea mai înaltă formă a motivației umane. Ea scoate la iveală tot ce este mai bun într-o ființă umană”.

„Cine nu citește nu este mai presus de cine nu știe să citească”.

„Numai două sunt testamentele valabile pe care le putem face copiilor noștri – unul sunt rădăcinile, celelalte – aripile”.

„Sunteți o persoană de tranziție, o verigă între trecut și viitor, iar transformarea dvs. poate avea un răsunet de-a lungul multor destine următoare”.

. . .

Leave a comment