Te-ai întrebat vreodată dacă ești un om cu adevărat liber? Te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața ta dacă ai fi cu adevărat liber?

Deși mulți oameni afirmă că libertatea este o prioritate în viața lor, modul lor de a trăi spune altceva despre ei.

Oamenii își doresc să fie liberi, dar încă aleg să trăiască în captivitate.

Oamenii visează să își realizeze visurile, dar încă trăiesc dependenți unii de alții.

Ce este libertatea și care este adevărata ei definiție? Am găsit răspunsul la aceste întrebări la o singură persoană – Malcolm Wood, fondatorul societății Bar Brazil Appreciation, un grup oficial, cu peste 11.000 de membri, care are drept scop unirea armonioasă a oamenilor din întreaga lume într-o singură comunitate.

L-am cunoscut pe Malcolm absolut întâmplător și, pur și simplu, m-am îndrăgostit de modul lui de a gândi.

După o singură conversație despre libertate și cât de frumos își trăiește viața acest om minunat, am decis să împărtășesc toate aceste idei cu tine, prețios cititor, în speranța că vei găsi în ele concepte care să îți schimbe viziunea asupra vieții tale.

Îți doresc lectură plăcută și, te rog, ia din acest interviu doar lucrurile pe care le consideri cu adevărat necesare pentru tine! 🙂

 

 Malcolm, care este definiția libertății, în opinia ta?

Libertatea are o definiție foarte simplă pentru mine. A fi un om cu adevărat liber înseamnă a-ți trăi viața din plin, a face ceea ce îți dorești să faci, a merge acolo unde îți dorești să mergi, într-un final, a te bucura de fiecare clipă în care respiri. Libertate înseamnă abilitatea de a-ți face propriile alegeri, care sunt dependente doar de dorințele tale. Nimeni nu poate fi considerat un om liber dacă face alegerile în dependență de dorințele altora pentru el.

Cât de importantă este libertatea pentru a fi fericit?

Consider că libertatea este cel mai important lucru pentru a fi fericit. Nu există fericire fără libertate, așa cum nu există libertate fără fericire. Dacă nu te simți un om liber, niciodată nu vei simți fericirea în inima ta. Avem o singură viață și trebuie să o trăim în libertate.

În opinia ta, de ce unii oameni aleg să trăiască mai degrabă în captivitate decât liberi?

Libertatea este alegerea fiecărui om în parte. Dacă îți dorești cu adevărat să fii liber vei găsi întotdeauna o metodă de a face acest lucru. Nimeni nu-ți poate interzice să fii un om liber, ești singurul om care își poate limita libertatea în mintea lui. Dacă însă un om este fericit să trăiască dependent de cineva sau ceva, nimeni nu are dreptul să-i judece alegerea. Dar, după părerea mea, „fericirea” bazată pe dependență este doar o iluzie.

Are libertatea anumite limite? Pot, de exemplu, legile statului în care trăim, să ne limiteze libertatea?

Nu, libertatea nu are nici o limită. Te poți simți liber în orice loc alegi să trăiești. Dar consider, totuși, că locul unde trăim este foarte important pentru crearea propriei definiții a libertății. Desigur, trebuie să respectăm legile statului în care trăim, însă fiecare dintre noi are oricând oportunitatea de a schimba țara în care-și dorește să trăiască, astfel încât legile acesteia să corespundă propriei definiții a libertății. Ai o singură viață și trebuie să o trăiești atingându-ți cel mai înalt potențial din tine.

Consideri că instituțiile de stat, ca religia sau căsnicia, limitează libertatea unui om?

Am fost căsătorit de două ori și, da, niciodată nu m-am simțit un om cu adevărat liber pe parcursul căsniciilor în care m-am implicat. Nu există nici o căsnicie care garantează libertatea deplină a unui om, deoarece căsnicia vine la pachet cu anumite responsabilități și obligații, pe care nu le poți ignora.

Referitor la religii: eu nu cred că există o religie adevărată în această lume. Dimpotrivă, cele mai multe războaie din lume s-au produs din cauza religiilor. Oamenii se limitează prea mult urmând normele unei religii și își îndreptățesc adesea eșecurile prin faptul că tot ceea ce fac oamenii de succes este un „păcat”. Nu este un păcat să fii fericit, este un păcat să faci totul pentru a fi nefericit.

Cum crezi, care este misiunea unui om în această viață?

M-am născut pentru a fi fericit, aceasta este misiunea mea în această viață. Odată cu trecerea anilor vezi lucrurile cu alți ochi, înțelegi viața în alt mod. Există o singură sursă pentru a învăța: trăindu-ți propria viață. Când ești tânăr nu înțelegi multe lucruri, când ești mai bătrân îți dai seama că viața trece mult prea repede și tot ce trebuie să faci pentru tine este să trăiești cât mai multe momente de fericire.

Este vreodată „prea târziu” sau „prea devreme” să îți realizezi vreun vis?

Nu, niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să îți realizezi un vis. Vârsta nu poate limita nici unul din visurile tale în care crezi cu adevărat. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, vei face, indiferent că ai 16 sau ai 60 de ani.

Ce sfaturi ai da oamenilor pentru a-și trăi libertatea?

Poți alege ORICÂND să fii liber, totul ține întotdeauna de noi. Trăiește așa cum îți dorești s-o faci, mergi acolo unde-ți dorești să mergi și fă doar ceea ce-ți aduce plăcere. Tu ești singurul care-ți poți crea, cu adevărat, viața pe care ți-o dorești!

 

Interviu realizat de Eugenia Balan

Leave a comment