10-motive-stupide-care-distrug-un-cuplu_1_fullsize_260

„Cum de am ajuns să ne comportăm astfel unul cu altul?”, „De la ce a început totul?”, „Unde e iubirea care ne lega la început?” – acestea sunt puținele din întrebări care ne străbat, cel mai frecvent mintea, atunci când ajungem în situații-limită cu partenerii de cuplu.

Să intri într-o relație este ușor, să o menții presupune efort – acesta e mesajul minunatei Laura Schlessinger, expus în cartea sa „10 motive stupide care distrug un cuplu”.

Luând în vedere că astăzi valorile unei relații nu mai sunt cele de altădată, menținerea flăcării iubirii, ce ne leagă la început de partenerul nostru, nu mai este o misiune atât de ușoară.

Femeile nu se mai mulțumesc astăzi doar cu rolul de gospodină și mamă, iar bărbații nu se mai mulțumesc doar cu rolul de cap al familiei, pentru că fiecare dintre ei are valori mult mai importante, legate de propria persoană.

Anume din motivul că relațiile de iubire au ajuns astăzi să fie pe locul doi, după carieră, în viețile noastre, se pare că începem să fim din ce în ce mai neîndemânateci când ajungem la acest capitol.

Merită relația ta o a două șansă, cu adevărat? Cum se rezolvă conflictele care, aparent, nu au nici o bază solidă, dar care duc, în cele din urmă, la despărțiri dureroase? De ce stăm în relații care nu ne fac fericiți și ce compromisuri sunt acceptabile în numele iubirii? – astea și multe alte întrebări își găsesc răspunsul în cartea „10 motive stupide care distrug un cuplu”, scrisă de Laura Schlessinger.

 

Citate utile din „10 motive stupide care distrug un cuplu”, de Laura Schlessinger:

„Bărbații adevărați respectă femeile care se respectă pe ele însele”.

„Bărbații se comportă urât atunci când femeile acceptă acest lucru – e foarte simplu”.

„Realitatea este că acolo unde nu există încredere, nu este posibil respectul și unde nu există respect, nu va exista nici siguranța în ceea ce privește o relație”.

„Cea mai tristă urmare a păstrării secretelor într-o căsnicie este faptul că ești singur cu spaimele și problemele tale”.

„Dumnezeu e în lucruri mărunte”.

„Unul dintre cele mai importante aspecte ale statutului de adult este să îți dai seama că lumea nu se învârte în jurul tău sau în jurul oricărui altcuiva. Trăim cu toții pe un glob care se învârte. Fiecare o altă persoană are o viață proprie. Comunicarea este singurul mod pe care-l avem pentru a depăși prăpastia care există în mod firesc între doi oameni”.

„Dacă pui ferestre de oțel pentru a împiedica praful să intre, ții departe și lumina soarelui, cântecul păsărelelor, vocile copiilor, care se joacă, și parfumul florilor. Este ca și cum condamni, și abia apoi pui întrebări”.

„Oamenii plictisiți sunt, de obicei, oamenii plictisitori”.

„Dragostea înseamnă admirație, respect și apreciere”.

„Dacă un om își pierde viața tânjind pentru ceea ce nu are, pierde ocazia de a se bucura de ceea ce are deja”.

 

3 Comments

Leave a comment