alfabetar-de-sexologie-20_1_fullsize_260

. . .

Sexul este și astăzi, în zilele secolului XXI, un subiect greu de abordat pentru mulți dintre noi.

Deși vremurile în care oamenii se simțeau rușinați când acest subiect era adus în discuție, au trecut demult, schimbările la nivel mintal, aproape că nu s-au produs deloc.

Astfel, în loc să asistăm la o evoluție, cu adevărat vizibilă, în societatea în care trăim, rămânem la fel de uimiți când auzim cazuri în care sexul a fost utilizat drept un mijloc pentru „a ține” pe cineva alături.

Sexul nu este o garanție a reușitei unei relații, dar este o unealtă puternică pentru crearea unei legături umane dintre doi oameni – despre asta vorbesc autorii cărții „Alfabetar de sexologie”. Și, trebuie să recunosc, m-am bucurat foarte mult când am dat peste această carte, din simplu motiv că există autori cărora nu le este frică să abordeze acest subiect într-un mod atât de direct și cu atâta încredere.

Mituri destrămate, prejudecăți distruse, trezire la realitate – asta fac autorii „Alfabetarului de sexologie”, un adevărat ghid în arta sexualității.

Nu te dezgolești cu adevărat în fața cuiva atunci când faci sex, rămâi cu adevărat gol doar atunci când împărtășești cu cel de alături fricile, emoțiile, visurile, speranțele și dezamăgirile tale. Sexul este echivalent cu vulnerabilitatea doar atunci când tu, conștient, permiți acest lucru.

Sex nu înseamnă iubirea, pentru că aceasta din urmă se creează prin emoții asumate, experiențe trăite împreună, susținere reciprocă și implicare emoțională. Sexul nu asigură nimănui succesul relației de mâine.

Despre aceste și multe alte lucruri referitoare la acest subiect, vei citi în minunatul „Alfabetar de sexologie” a lui Florin Tudose și Ana Marian – o carte ce mie, personal, mi-a dat peste cap toată filosofia mea referitoare la sex. 🙂

Ca orice aspect al vieții, sexul este unul ce trebuie studiat pentru a fi înțeles, iar acum acest lucru nu se mai face după garduri, ci într-un mod civilizat și inteligent.

Te invit și pe tine să-ți asumi educația în acest domeniu fără frică și jenă.

Citate din „Alfabetarul de sexologie” a lui Florin Tudose și Ana Marian:

„Gelozia întotdeauna înseamnă frică, frică de necunoscut și de schimbare, frică de a pierde controlul în cadrul relației, teamă de singurătate, de pierdere și frică de a nu fi abandonat”.

„Femeile își caută libertatea pe un drum greșit. Viitorul lor nu stă în așa-numita „emancipare”, în dezvoltarea către masculinitate. Nu! Tocmai în desăvârșirea femininului stă completa egalitate în drepturi cu bărbatul. Femeia viitorului nu este „femeia-bărbat”, ci femeia „complet-femeie”.

„A putea să distingi și a putea să alegi sunt atributele centrale cele mai semnificative pentru o viață inteligentă”.

„Forța reală a umanității sau a oricărei alte specii constă în diversitatea sa. Diversitatea este cea care asigură continuitatea speciei”.

„Așa cum cerbul își poartă natural falnicele coarne, leul – coama mătăsoasă, iar păunul – splendidul penaj, bărbatul folosește podoabe artificiale marca Porche, Armani sau Visa Card, pentru a-și arăta nemăsurata capacitate de a oferi femeii, dar și generațiilor următoare, resurse deosebite. Nici un alt animal nu-și face reclamă sexuală având drept argumente venitul lunar cu mai mult de nouă zerouri în coadă, contele bancare sau poziția de vice-președinte în vreun partid sau în vreo firmă”.

„În nici o altă parte egoul uman nu este mai fragil ca în dormitor și asta pentru că sexul ne face mai vulnerabili”.

„Sexul virtual nu este nimic altceva decât masturbare mintală”.

„Când mama ne spunea că drumul unui bărbat trece prin stomac, aprecia cu vreo zece centimetri prea sus”.

. . .

Leave a comment