un-pamant-nou-trezirea-constiintei-umane-editia-a-iii-a_1_fullsize_260

. . .

Eckhart Tolle este unul dintre cei mai dezvoltați – spiritual autori pe care i-am citit vreodată.

Acest om, extraordinar de profund, reușește să dovedească, prin cărțile sale, că nu studiile formale ne modelează ca personalități, ci însăși experiențele de viață pe care le trăim în fiecare zi a existenței noastre.

Cartea „Un pământ nou” a pus o piatră rezistentă la temelia creării omului care sunt astăzi.

Deși am citit-o într-un moment benefic al existenței mele (spre deosebire de alte cărți), aceasta a reușit, cu siguranță, să-mi schimbe reflecția asupra vieții.

În urma lecturii ei mi-a rămas în minte o singură întrebare: „Sunt eu, cu adevărat, ceea ce afirm că sunt?”

Cea mai mare revelație pe care am avut-o în urma lecturării cărții „Un pământ nou” a fost că, identificându-ne adesea cu ego-ul nostru, pierdem noțiunea a ceea ce suntem cu adevărat.

E uimitor să descoperi despre tine, la un moment dat, că, de fapt, nu ești ceea ce ai crezut până acum că ești.

Gândește-te puțin: cum ar fi să citești o carte cu o putere atât de mare încât să realizezi pe loc că tu, de fapt, ești singurul om care poate controla viața și destinul tău?

Cum ar fi să realizezi că ceea ce ai descoperit până acum despre tine este, de fapt, doar o părticică din ceea ce poți fi tu?

E, cu adevărat, incredibil cât de multă putere îți pot da anumite cărți pe care le citești!

Toate cărțile pe care le-am citit până acum au avut o importanță deosebită pentru mine, dacă ar fi, însă, să le categorisesc în: extraordinare și bune, cu certitudine, cartea „Un pământ nou”, de Eckhart Tolle ar face parte din prima categorie, și asta pentru că, într-adevăr, acest om a reușit să creeze un pământ nou în mintea mea și o viziune nouă asupra vieții mele.

Recomand această carte tuturor celor care au reușit să descopere până acum că sunt oameni spirituali ce au nevoie de „hrană” continuă pentru a-și menține „silueta” minții. 😀

 

Citate din cartea „Un pământ nou”, de Eckhart Tolle, care mi-au marcat existența:

„Nu-ți poți învinge ego-ul, așa cum nu poți învinge întunericul. Lumina conștiinței este tot de ce ai nevoie. Tu ești lumina!”

„Nu devii bun încercând să devii bun, dar găsind în tine bunătatea și lăsând-o să iasă la suprafață”

„Nu spune: „Sunt nefericit”. Nefericirea nu are nici o treabă cu ceea ce ești tu. Spune: „Există nefericire în mine” și investigheaz-o”

„Unicul loc al puterii este momentul prezent”

„Ceea ce le faci altora, îți faci ție!”

„Atâta timp cât momentul prezent este văzut ca obstacol nu va exista niciodată un sfârșit la probleme”

„Umple-mă”, „fă-mă fericit”, „fă să mă simt în siguranță”, „spune-mi cine sunt eu”. Oamenii nu-ți pot da toate aceste lucruri și când nu mai ai astfel de așteptări de la ei, toate suferințele tale, pe care ți le-ai creat, se sfârșesc”

. . .

Leave a comment