„O lume nouă este creată, întotdeauna, în primul rând în mintea noastră, apoi în lumea exterioară”

M-am întrebat de multe ori dacă fiecare dintre noi a venit pe această lume cu oarecare calități înnăscute.

Am auzit adesea oameni care afirmau că s-au născut pentru a fi lideri. I-am privit sceptic și m-am confundat în gândurile mele. Să fie oare într-adevăr așa?

Nimeni nu poate afirma sau infirma această teorie. Cert este un singur lucru: că oamenii ambițioși știu că au nevoie să-și dezvolte anumite calități pentru a obține ceea ce-și doresc.

Eu am crezut întotdeauna că nu m-am născut să fiu lider, și asta pentru că mie îmi place mai mult să dăruiesc decât să conduc.

Dar, deși a fi lider nu a fost niciodată una din prioritățile mele în viață, am descoperit că am excelat de multe ori în acest domeniu, în mod indirect. Și asta pentru că am învățat că a fi lider nu înseamnă neapărat a conduce direct alți oameni, ci a-i inspira, prin propriu exemplu, în ceea ce fac.

Probabil ți-am mai spus că călătoriile mele în lume de până acum au contribuit enorm la formarea omului care sunt astăzi.

De aceea am decis să împărtășesc cu tine câteva lucruri importante pe care le-am învățat despre viață trăind, mai mult sau mai puțin, în alte părți ale lumii.

Am aranjat 9 dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am descoperit despre mine și despre lume călătorind.

Înainte de le citi însă te rog să îmi lași și tu un comentariu cu lucrurile pe care le-ai descoperit din călătoriile tale. Îmi doresc foarte mult să învățăm unul de la altul.

Uite ce am învățat eu din călătoriile mele:

1) Am învățat că deși suntem cu toții diferiți și privim lucrurile în mod individual, indiferent de ce limbă vorbim, ce tradiții respectăm și ce obiceiuri avem, fiecare dintre noi trăiește experiențe emoționale asemănătoare, toți avem anumite complexe, răni emoționale netratate și suntem oameni vie.

2) Am învățat că nimeni nu-ți cere bani pentru zâmbetul tău, așa că nu costă nimic să zâmbești cât mai des.

Din punct de vedere științific zâmbetul, chiar și fără motiv, este cel ce-ți poate ridica dispoziția. În plus, ai nevoie să folosești atât de puțini mușchi faciali pentru a face acest lucru.

Nu te gândi niciodată dacă cel căruia îi zâmbești îți va răspunde sau nu înapoi cu același zâmbet. E o absurditate să dăruiești ceva pentru a primi ceva la schimb.

Dăruiește zâmbetul tău, nu te costă nimic, vei observa ce schimbări vor avea loc în viața și cum oameni diferiți își vor dori să fie în preajma ta mereu.

3) Energia ta este la fel, chit că te afli în Africa sau în Statele Unite.

Mi se tot spune ultima vreme că am o energie pozitivă și că e o plăcere să stai alături de mine. Indiferent în ce limbă ți se spune acest lucru, nu uita niciodată că asta emani tu.

Eu nu am fost întotdeauna astfel, am avut perioade în viața mea în care nici măcar mie nu-mi făcea plăcere să trăiesc în mine.

Eram mereu depresivă, nemulțumită, tristă etc. În loc să atrag oameni în viața mea, eu îi respingeam.

În loc să fac oamenii să-și dorească să stea alături de mine, eu îi făceam să-și dorească să plece cât mai curând. Dar nimeni nu s-a născut învățat.

Că avem anumite gene de la părinții noștri este doar un mic atu de care ne putem bucura, în rest tot ceea ce creăm din noi, cu propriile mâini, este în totalitate responsabilitatea noastră.

Deci, amintește-ți întotdeauna că lucrul continuu asupra ta este suma oamenilor care te vor înconjura mereu.

Tu decizi dacă îți dorești sau nu ca oamenii să-și dorească să fii mereu alături de ei.

4) Am învățat că deși ești la fel, poți fi un „tu” diferit în orice colț al lumii.

Eu am descoperit calități extraordinare la mine în orice loc unde am ajuns. De exemplu, în Statele Unite am descoperit cât de mult îmi place societatea bună și lumea rafinată.

În Grecia am descoperit că pot fi o femeie puternică chiar și în situațiile în care odată nu reușeam să le fac față.

5) Am învățat că prieteniile nu sunt decât legături dintre oameni, menite să descoperi tăria ta de caracter.

E foarte greu să reușești să rămâi independent emoțional și să păstrezi în tine anumite lucruri despre tine pe care prietenii tăi nu au de ce să le cunoască.

Noi ne-am obișnuit cu ideea că o prietenie se bazează pe cunoașterea tuturor detaliilor din viața fiecăruia implicat.

Eu cred în oameni, dar nu sunt naivă și știu foarte bine că nici o relație nu este veșnică, de aceea reușesc întotdeauna să fac o selecție la ceea ce discut cu oamenii ce fac parte din viața mea.

Consider, pe bună dreptate, că dacă reușești să legi prietenii în care să nu pui pe tavă toată viața și secretele tale de existență, atunci ai atins un înalt prag emoțional.

6) Am învățat că a le permite oamenilor să te ajute nu este un gest slăbiciune.

Mi-am dorit întotdeauna să fac totul singură, fără ajutorul nimănui și asta pentru că dacă urăsc cu adevărat un lucru în această lume este acela când oamenii se ajută reciproc, iar apoi nu uită să amintească acest lucru, cu orice ocazie.

Consider că atunci când faci un bine îl faci mai mult pentru tine, iar acest lucru implică bucurie spirituală care îți luminează sufletul.

De ce să faci un om să se simtă incomod pentru că l-ai ajutat?

De ce să nu uităm de binele pe care îl facem și să-i lăsăm pe oameni să se bucure de el?

Am să afirm întotdeauna că dacă faci un bine și apoi „scoți ochii” celui căruia i l-ai făcut, binele tău este echivalent cu zero.

Faptul că oamenii care m-au crescut au făcut de multe ori acest lucru în viața lor, m-a determinat să îmi creez un scut, o mască psihologică, de aceea m-am obișnuit să nu cer ajutor niciodată, doar în cazuri extreme.

În Grecia am învățat însă că a cere ajutor nu este o umilință, și nici o dovadă de slăbiciune, ci este mai degrabă un semn de inteligență emoțională și acceptare a faptului că este nevoie de colaborare între oameni pentru a reuși.

7) Am învățat că orice lucru în această viață are un preț.

Deși uneori prețul lucrurilor pe care le obținem pare prea mare, un om cu adevărat puternic va reuși să accepte prețul pe care trebuie să-l plătească pentru a-și realiza visurile mărețe.

Eu am plătit de multe prețuri prea mari vieții pentru visurile mele, dar sunt extrem de ambițioasă și faptul că am o viziune asupra vieții mele mă face să accepte orice preț îmi cere viața pentru a obține ceea ce-mi doresc și mă face fericită.

8) Am învățat că poți învinge ceea ce oamenii numesc soartă și că te poți autodepăși dacă știi valoarea ta și persiști cu adevărat în ceea ce-ți dorești să faci.

Eu nu am crezut niciodată în soartă, dar chiar dacă aceasta există și undeva ne este scris ceea ce trebuie să trăim, nu am să încetez niciodată să lupt pentru a obține viața pe care mi-o doresc eu.

Nu știu dacă există ceva scris pentru mine, cu certitudine știu însă că voi lupta mereu pentru a mă autodepăși și mai știu că sunt o învingătoare pentru că am ajuns unde mi-am dorit și tu ești la fel și meriți să obții ceea ce ți-ai propus.

9) Am învățat că fără risc nu vei bea niciodată șampanie.

Recunosc, o bună parte din viața mea am fost o fricoasă incurabilă. Și acum sunt, diferența este doar că acum sunt fricoasă, nu și lașă. 🙂 Acum, deși mi-e frică de mor, fac întotdeauna ceea ce-mi propun.

Eu am reușit să-mi programez mintea că frica nu este decât o poveste creată de imaginația mea, și am o imaginație cu adevărat bogată. 🙂

O viață fără riscuri înseamnă o viață trăită în casă cu lăcată la ușă. Ce fel de satisfacții ai putea avea în aceste condiții? Într-o lume în care totul se schimbă de la o zi la alta ce șanse ai să fii satisfăcut de tine dacă te închizi între 4 pereți pentru că mor de frică?

Eu asta am învățat de la oamenii din Thassos – insula care mi-a furat inima. Am mai învățat că independența trebuie să te caracterizeze mereu, chiar și atunci când ești oarecum dependent de cineva care a obținut mai multe ca tine până acum.

Viața te va încerca mereu, pentru a-ți vedea puterea și forța ta interioară. Optează însă întotdeauna să faci din experiențele pe care ți le dăruiește ea adesea, fără să te întrebe, lecții benefice pentru tine.

Eu asta fac mereu și nu o mai condamn, dimpotrivă, îi mulțumesc întotdeauna pentru tot ce-mi dăruiește. O viață ai, și ea merită să fie trăită din plin!

 

Eu te salut, și aștept comentariul tău referitor la călătoriile tale!

Eugenia.

 

P.S. Convinge-te că călătoriile te fac mai puternic și nu ezita să explorezi lumea. Ceea ce știi despre tine până în acest moment e doar o părticică despre cine ești tu.

Leave a comment