cand-iubesti-cum-sa-iubesti-constient-si-sa-relationezi-fara-teama_1_fullsize_260

. . .

Osho este unul dintre autorii mei de suflet și nu exagerez când spun că toată creația lui are o valoare neprețuită.

Învățăm a iubi din experiențele de iubire pe care le trăim, dar dacă lăsăm aceste experiențe să treacă pe lângă noi, fără a le da importanță, riscăm să le trăim la nesfârșit, până când nu vom învăța lecțiile cu care au intrat acestea în viața noastră.

Ființa umană este unica creatură care învață a iubi repede, dar are nevoie de o viață întreagă pentru a-și păstra emoțiile intacte.

Despre asta vorbește Osho în „Când iubești” – despre adevărata iubire și dușmanul ei cel mai mare – propriul ego.

„Când iubești” este simbolul dezvelirii sufletului, descoperirii emoțiilor ce fac, de multe ori, să alungăm din viața noastră oamenii pe care-i iubim.

Nu e greu să ajungi să iubești pe cineva, dar e, cu adevărat, dificil, să reușești să păstrezi și să menții acea iubire prin paradigma timpului și a experiențelor trăite împreună.

Cum se face că dintr-o iubire de invidiat se ajunge la ură și dușmănie?

Unde este iubirea când relația ne aduce atâta suferință? Și de ce oare oamenii cărora le-am dăruit atâta, ajung să fie de nerecunoscut uneori?

Răspunsurile la toate aceste întrebări se găsesc în „Când iubești” – una dintre cele mai de preț opere al legendarului Osho.

 

Citate din „Când iubești”, Osho, care mi-au schimbat percepția asupra iubirii:

„Egoul încearcă întotdeauna să iubească ce este mai mare decât el. Pentru adevărata iubire nimic nu este, însă, mare sau mic. Ea îi îmbrățișează pe toți cei de care se apropie”

„Iubirea este întotdeauna gata să se încline, egoul – niciodată”

„Ființa umană este o maimuță. Repetă comportamentul mamei și al tatălui tău. Trebuie să renunți să faci asta. Abia atunci vei ști ce înseamnă dragostea, altfel vei rămâne deformat”

„Oamenii cred că vor iubi numai atunci când vor găsi partenerul potrivit. O prostie! Nu vei gări niciodată unul. Oamenii cred că vor iubi numai atunci când vor găsi bărbatul sau femeia perfectă. O prostie! Nu-i vei găsi niciodată, deoarece femeia perfectă și bărbatul perfect nu există. Iar dacă ar exista nu și-ar bate capul cu dragostea ta. Pur și simplu – nu i-ar interesa”

„Pentru a pluti și a crește în dragoste nu este necesară perfecțiunea. Dragostea nu are nimic de-a face cu celălalt. O persoană iubitoare pur și simplu iubește, la fel cum o persoană vie respiră, bea, mănâncă și doarme”

„În loc să te gândești cum să faci să primești dragoste, începe să o dai”

„Trebuie să devii o individualitate – acesta este primul lucru. Al doilea lucru este să nu aștepți perfecțiune și să nu ceri și să nu pretinzi. Iubește oamenii obișnuiți. Nu e nimic în neregulă cu ei. Oamenii obișnuiți sunt extraordinari! Fiecare ființă umană este unică, arată respect pentru această umanitate”

. . .

Leave a comment